Dos equips dels Bombers de la Generalitat participen, a la Corunya, al XVIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico

L'equip del Físic 3-GROS del parc Cerdanyola del Vallès i el del parc del Vendrell, hi participen com a millors equips classificats del XIX Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la GeneralitatTambé hi participen quatre equips dels Bombers de la Generalitat en la categoria de TraumaTotes les maniobres es podran seguir en directe a través del Canal Youtube d'APRAT https://aprat.es/#youtube

La Corunya acollirà, els pròxims 29, 30 i 31 de maig, la XVIII edició del Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico y Trauma, que reunirà els millors equips d'emergències i rescat en accidents de trànsit de l'estat espanyol. Entre ells, els equips del Físic 3-GROS del parc de Cerdanyola del Vallès i del parc del Vendrell dels Bombers de la Generalitat.

En la darrera edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, els equips del Físic 3-GROS i del Vendrell van aconseguir el primer i el segon lloc, respectivament, de la classificació general i, amb la seva bona actuació, un bitllet directe a la Corunya, on competiran un total de 23 equips.

Més enllà del caràcter competitiu de l'esdeveniment, aquests concursos s'han convertit en l'escenari idoni per fomentar l'intercanvi de noves tècniques i metodologies de treball i per dinamitzar i millorar professionalment l'actuació. A més, garanteixen poder posar en pràctica tècniques i habilitats a través d'escenaris simulats sobre accidents de trànsit. Aquestes trobades no només posen a prova les habilitats dels participants, sinó que també impulsen la formació contínua i la implementació de nous procediments d'intervenció en accidents de trànsit.

Horaris de participació

L'equip Físic 3-GROS del parc de Cerdanyola del Vallès farà la primera maniobra dimecres 29 de maig a les 18.20 hores. Finalitzarà la seva actuació divendres, 31 de maig, a les 12.55 hores.

Per la seva banda, l'equip del Vendrell arrencarà dijous a les 14.35 hores i tancarà la seva participació amb la segona maniobra divendres, 31 de maig, a les 08.00 hores.

Imagen del artículo Dos equips dels Bombers de la Generalitat participen, a la Corunya, al XVIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico
Entrenament de l'equip Físic 3-GROS del parc de Cerdanyola del Vallès, abans de viatjar cap a la Corunya

Nou repte a la Corunya

A l'edició d'aquest any, tots els equips hauran de realitzar dues maniobres amb un temps màxim de 25 minuts. A cada maniobra es trobaran dues víctimes, amb diferents patologies que podran evolucionar, a qui hauran d'atendre i excarcerar. Se'ls valorarà cada una de les maniobres, amb especial atenció a la capacitat de comandament del responsable de cada equip, la tècnica amb què els bombers fan l'excarceració i les maniobres de caràcter sanitari en el maneig de les víctimes.

Els equips participaran amb la mirada posada a Portugal, país que acollirà la trobada mundial del World Rescue Challenge 2024 i que tindrà lloc a les Açores entre el 5 i el 9 de novembre.

Dos equips dels Bombers de la Generalitat a la categoria de Trauma

D'altra banda, i en la disciplina de Trauma del XVIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico y Trauma, hi participaran també 4 equips dels Bombers de la Generalitat. A més dels dos equips formats per un bomber i un sanitari de l'equip Físic 3-GROS, i dos bombers del parc del Vendrell, també hi participaran un equip format per un bomber de Granollers i un altre de Terrassa, i l'altre equip amb un bomber del parc de Sant Boi de Llobregat i un sanitari del GROS. En aquesta categoria hi participen un total de 30 equips, que hauran de realitzar una única maniobra posant a prova les seves habilitats en situacions crítiques.

Horaris de participació

Dimecres, a les 16.40 hores, arrencarà la maniobra del primer equip de la Generalitat de Catalunya, del parc del Vendrell, en la categoria de trauma. Dijous, a les 12.00 hores, ho farà l'equip del Físic 3-GROS, i a les 15.10 hores, l'equip format per un bomber del parc de Sant Boi de Llobregat i un sanitari del GROS. La participació dels equips catalans finalitzarà divendres, a les 12.40 hores, amb la maniobra de l'equip format per un bomber de Granollers i un de Terrassa.

Imagen del artículo Dos equips dels Bombers de la Generalitat participen, a la Corunya, al XVIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico
Maniobra de l'equip del Vendrell al XIX Concurs de rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat

Totes les maniobres es podran seguir pel canal youtube d'APRAT a l'enllaç https://aprat.es/#youtube


El XIX Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, en dades

Un any més la trobada, organitzada pels Bombers de la Generalitat a les instal·lacions de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya el passat mes d'abril, va ser un èxit de participació. Aquesta edició va comptar amb 32 equips i el muntatge de 32 escenaris diferents. Va ser possible per la implicació de més de 200 persones entre bombers i bomberes participants, equip assessor, equip logístic i tècnic, amb l'emissió de més de 30 hores en directe des del Canal Youtube dels Bombers de la Generalitat, i amb la col·laboració d'empreses com Seat i Desguaces La Cabaña, que van aportar vehicles, i les empreses Lukas, Holmatro, Hilti i Weber, que van presentar les seves darreres novetats en material. A més, i com a novetat d'enguany, Stick Art Studio va donar realisme en la modalitat del Repte, en maquillar les persones que hi van participar com a víctimes.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
223854 {"title":"Dos equips dels Bombers de la Generalitat participen, a la Corunya, al XVIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico","published_date":"2024-05-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/27\/12\/48\/5c563c76-b6ea-46b2-97c5-6b742bb72b17.jpeg","id":"223854"} catalunya Bombers,Joan Delort https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-27/223854-dos-equips-bombers-generalitat-participen-corunya-xviii-encuentro-nacional-rescate-accidentes-trafico https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.