6a edició de la Vertical Montserrat, 2.180 esglaons per la infància en risc atesa a Sant Joan de Déu

La cursa se celebra el 25 de maig en les modalitats 'Open', 'Bombers', 'Inclusiva', 'Som Un Equip' i, per primera vegada, 'Infantil'Apadrinada pel campió mundial d'esquí de muntanya, Oriol Cardona, continua apostant pel seu caràcter inclusiu i solidariLa Xarxa+ retransmetrà la cursa en directe i es podrà veure a través de les televisions locals d'arreu de Catalunya

Dissabte 25 de maig, a les 8.50 hores, s'iniciarà la VI Vertical Montserrat, la cursa vertical més exigent de l'Estat espanyol, en la qual 260 participants hauran de pujar els 2.180 esglaons que separen l'estació inferior del Funicular de la Santa Cova de Montserrat de l'estació superior del Funicular de Sant Joan de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) superant els 388 metres de desnivell.

Creada l'any 2017 per Bombers de la Generalitat de Catalunya i organitzada conjuntament amb l'Obra Social de Sant Joan de Déu, s'emmarca dins el projecte Bombers amb Causa. Compta amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l'Abadia de Montserrat i el Patronat de la Muntanya de Montserrat i la col·laboració, entre altres, de Bombers de Barcelona, Creu Roja de Catalunya i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. Els objectius de la prova són clarament solidaris: aconseguir fons per finançar projectes de recerca en malalties infantils i programes socials d'atenció a la infància en risc d'exclusió ateses en els diversos centres de Sant Joan de Déu i fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat a través de l'esport.

El gruix de participants pujaran en la categoria Open masculina i femenina. El 25 de maig han confirmat la seva presència els guanyadors de les darreres edicions de la cursa: Joan Freixa, Adrià Duarri, Enrique Santamaria i Angel López.

En aquesta sisena edició de la Vertical Montserrat hi participaran 71 bombers, dels quals 4 són bomberes, de diferents cossos: Generalitat de Catalunya, Bombers de Barcelona, Bombers d'Andorra, Bomberos del Ayuntamiento de Madrid, Bomberos de la Comunidad de Madrid, Bomberos de la Diputación de Zaragoza, Bomberos del Ayuntamiento de Zaragoza, Consorcio Provincial de Bomberos de Toledo.

D'altra banda, hi ha confirmada la participació de 7 esportistes en la categoria Inclusiva, dirigida a persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals, auditives o visuals. Entre les quals destaquen Pepi Benítez i Aniceto Rodríguez.

Les persones amb discapacitat visual aniran acompanyades d'un guia vident i units per una barra direccional. D'aquesta manera, la Vertical Montserrat vol contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitats diferents a través de la pràctica de l'esport.

La Vertical Montserrat continua apostant per la categoria més solidària 'Som Un Equip' i n'ha augmentat el nombre d'inscrits en aquesta modalitat amb un total de 21. Dirigida a persones, empreses, escoles, clubs esportius i altres organitzacions, participaran amb dos corredors/es que les representa després d'haver aconseguit un repte solidari de 500 €. D'aquesta manera, la solidaritat en aquesta cinquena edició també puja un esglaó més.

Enguany la Vertical Montserrat incorpora una novetat important, la nova categoria Infantil. Hi participaran 7 nens i nenes d'entre 10 i 15 anys acompanyats d'un esportista adult. Aquesta categoria pujarà el tram inferior del recorregut, els 711 esglaons del funicular de la Santa Cova.

L'ambaixador de la Vertical Montserrat de 2024 és l'atleta professional de curses de trail running i campió mundial d'esquí de muntanya, Oriol Cardona.

A més, per tercer any consecutiu, es farà una retransmissió en directe a través de Canal Taronja i La Xarxa+ per a les televisions locals d'arreu de Catalunya i per streaming des de les seves plataformes digitals. També es podrà veure a la plaça del Monestir, punt on es recullen els dorsals i té lloc l'acte de lliurament de premis, on hi haurà instal·lada una pantalla gegant.

Per a aquelles persones que vulguin col·laborar, però que no puguin participar en la prova, s'ha habilitat un 'Dorsal Zero' que estarà operatiu fins a l'endemà de la cursa. Des de la creació del projecte solidari fins a l'any passat, Bombers amb Causa ha recaptat més de 800.000 € i ha finançat beques de recerca i investigació de malalties infantils, i projectes socials relacionats amb la infància.

Els mitjans interessats a cobrir la cursa, i que vulguin ocupar un lloc amb bona visibilitat per prendre imatges (TV i fotografies), cal que ens ho confirmin prèviament (data límit: dijous 23 de maig) a Cristina Vázquez - 651 903 058. Els periodistes s'hauran de presentar puntualment a la Plaça del Monestir de Montserrat a les 8.15 hores si volen pujar al tram superior del funicular.

Material addicional:

  1. Espot Vertical Montserrat: https://youtu.be/HKFM05qT9jo
  2. Fotos cursa de 2023:https://www.flickr.com/photos/solidaritatsjd/albums/72177720308597368/
  3. Dorsal Zero: https://verticalmontserrat.org/dorsalzero
  4. Xarxes socials:
  5. Twitter: @verticalmont - Facebook: @verticalmontserrat- #VerticalMontserrat
  6. Instagram: @BombersAmbCausa

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
211057 {"title":"6a edició de la Vertical Montserrat, 2.180 esglaons per la infància en risc atesa a Sant Joan de Déu","published_date":"2024-05-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"211057"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-21/211057-6a-edicio-vertical-montserrat-2-180-esglaons-infancia-risc-atesa-sant-joan-deu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.