Territori completa la ruta cicloturística dels Llacs

Finalitzen les obres de diverses estructures en el tram Cellers - Salàs de Pallars i el tram Balaguer-Sant Llorenç de Montgai està en funcionament des del març, últimes actuacions per a culminar l'itinerariLa ruta, que es complementa amb la línia d'FGC Lleida-la Pobla, té en total 107 quilòmetres de longitud, i discorre per un entorn d'alt valor paisatgístic

Imagen del artículo Territori completa la ruta cicloturística dels Llacs


El Departament de Territori ha completat la ruta cicloturística dels Llacs, itinerari entre Lleida i la Pobla de Segur que es combina amb la línia d'FGC entre aquestes poblacions. Les obres de construcció de diverses estructures en el tram Cellers - Salàs de Pallars han finalitzat avui, mentre el tram Balaguer-Sant Llorenç de Montgai va entrar en funcionament el març passat. Aquestes eren les dues últimes actuacions per a culminar la ruta, que sumen una inversió de 2,6 MEUR i compten amb cofinançament del Programa Operatiu del FEDER 2014-2020 a Catalunya.

El Departament de Territori està desenvolupant una xarxa catalana de rutes cicloturístiques de llarg recorregut per a promoure l'ús de la bicicleta de forma segura com a element turístic, esportiu i d'oci, una de les línies d'actuació de l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025.

El traçat de la Ruta cicloturística dels Llacs, ara ja completat i en servei, té107 quilòmetres de longitud. Transcorre per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, paral·lelament i complementària a la línia d'FGC Lleida - la Pobla de Segur, en un entorn d'alt valor paisatgístic.

La Ruta dels Llacs s'estructura en tres trams. El primer, de 46,5 km, transcorre entre Lleida, Balaguer i Sant Llorenç de Montgai per camins naturals i vials que ressegueixen el curs del riu Segre. La part entre Lleida i Balaguer ja està en servei des de 2019 i el març es va completar el tram restant de 12,6km fins a Sant Llorenç de Montgai.

El segon tram, de 27 km, s'efectua en combinació amb el ferrocarril entre les estacions de Sant Llorenç de Montgai i Cellers-Llimiana. D'aquest punt, neix el tercer tram fins a la Pobla de Segur, de 33,8 km. La part entre Salàs de Pallars i la Pobla de Segur ja està en funcionament des de 2019. Seguidament, el Consell Comarcal del Pallars Jussà va desenvolupar, amb la col·laboració del Departament, l'itinerari entre Cellers i Salàs de Pallars, i ara han finalitzat l'adequació i millora de les estructures de la carretera C-13.

  1. Estructures al tram Cellers - Salàs: El Departament ha finalitzat els treballs per a construir diverses estructures al tram de la ruta entre Cellers i Salàs, com a complement a les actuacions de configuració del nou itinerari pel marge dret del Noguera Pallaresa entre els embassaments de Sant Antoni i Terradets, ja executades anteriorment pel Consell Comarcal del Pallars Jussà per valor d'1,2 MEUR, dels quals el Departament en va aportar 800.000.

Les actuacions executades, amb una inversió d'1,3 MEUR, consisteixen en l'adaptació de diverses estructures de la C-13 i en la generació de nous passos a diferent nivell que milloren la funcionalitat i seguretat de l'itinerari cicloturístic. En aquest sentit, cal remarcar un nou pas elevat sobre laC-13 a l'altura de l'estació de Cellers, l'ampliació dels viaductes del pantà de Terradets i Sant Antoni, un pas inferior a l'altura de Guardia de Noguera i l'adequació de la C-13z, antic traçat de la C-13, a les immediacions de Salàs de Pallars.


  1. Tram Balaguer - Sant Llorenç de Montgai: Territori va posar en servei el març passat el tram Balaguer - Sant Llorenç de Montgai. Amb una longitud de 12,6 km, transcorre per camins existents entre Balaguer i les immediacions de la presa del pantà de Sant Llorenç de Montgai. L'obra va comptar amb un pressupost d'1,3 MEUR.

En aquest entorn, s'han millorat els camins existents, alguns paral·lels al canal auxiliar d'Urgell i al canal de Balaguer, per afavorir la seguretat de vianants i ciclistes. En el pas per la coronació de la presa, s'ha creat una nova estructura per a permetre el pas de bicicletes, fins ara només per a vianants.

De l'altre costat del pantà, s'ha completat l'itinerari existent parcialment al costat de la carretera LV-9047 fins al nucli urbà de Sant Llorenç de Montgai, per a continuar seguidament cap a l'estació del ferrocarril, on finalitza aquest tram.




Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16830 {"title":"Territori completa la ruta cicloturística dels Llacs","published_date":"2024-05-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/16\/17\/26\/62cb1768-0e03-4ae1-8212-23a1a26b5932.jpg","id":"16830"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-16/16830-territori-completa-ruta-cicloturistica-llacs https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.