L'empresa nord-americana Elian inaugura la seva planta de producció de proteïna vegetal amb una capacitat de 2.500 tones diàries

Imagen del artículo L'empresa nord-americana Elian inaugura la seva planta de producció de proteïna vegetal amb una capacitat de 2.500 tones diàries

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. La companyia, filial del grup Viserion, ha adquirit la fàbrica de processament de soja de Cargill i mantingut els 65 llocs de treball per adaptar part de la planta cap a la producció de proteïna alternativa basada en aquest vegetal
  2. El projecte d'inversió d'Elian Barcelona ha comptat amb el suport del Govern, per mitjà d'ACCIÓ
  3. L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, que ha destacat "el manteniment de l'ocupació industrial i el reforç d'un sector estratègic i emergent a Catalunya com el de la proteïna alternativa"
  4. L'empresa Elian, filial de la nord-americana Viserion, ha inaugurat aquest dijous la renovació de la planta de processament de soja que va adquirir al grup Cargill el passat mes d'octubre. La instal·lació disposa d'una capacitat de producció de 2.500 tones diàries i amb aquesta operació, que ha permès el manteniment de 65 llocs de treball, la fàbrica fa un pas més en el tractament de la soja situant-se com un referent en el sector de la proteïna alternativa a Catalunya. L'acte de reobertura de la fàbrica ha comptat amb la presència del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, de la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, així com del CEO d'Elian a Catalunya, Andreu Martín.

    La inversió de Viserion a través d'Elian ha comptat amb el suport del Govern per mitjà d'ACCIÓ -l'agència per la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball-.

    Per Torrent, la renovada activitat a la planta productiva "és una bona notícia en un doble sentit: pel manteniment de l'ocupació industrial i pel reforç d'un sector estratègic i emergent a Catalunya com el de la proteïna alternativa". D'altra banda, el titular d'Empresa i Treball ha remarcat també "el compromís de la planta amb la sostenibilitat i l'estalvi d'aigua, un element indispensable en la indústria que promovem i volem al nostre país".

    Per Andreu Martín, "la planta de Barcelona és una infraestructura estratègica pel subministrament local de proteïna per a la producció d'aliments de qualitat". En aquest sentit, ha afegit que "la integració de la planta al grup Elian/Viserion ens permetrà poder incorporar un equip amb experiència i una planta eficient amb accés directe a les importacions de matèria primera, assegurar la cadena productiva i fer inversions complementàries que contribueixin significativament a millorar la sostenibilitat de l'alimentació".

    L'adquisició per part d'Elian de la fàbrica del grup Cargill ha permès el manteniment dels llocs de treball a la fàbrica així com garantir el subministrament als clients de la mateixa. Amb aquesta adquisició s'ampliaran les capacitats de la fàbrica per tal de completar el procés industrial amb la fabricació de proteïna concentrada i texturitzada, ingredient clau per elaborar aliments alternatius de base vegetal i pinso d'alta qualitat.

    La planta, dedicada al processament de la soja, és una infraestructura estratègica per al sector del pinso a Catalunya amb una producció destinada a la farina de pinso per a boví, avícola o animals domèstics. Alhora, la fàbrica també produeix oli de soja per a l'ús en diversos sectors com el de l'alimentació, la cosmètica, els adhesius o els combustibles.

    La proteïna alternativa, un sector a l'alça a Catalunya

    La fàbrica d'Elian, ubicada al Moll Álvarez de la Campa del Port de Barcelona, és un dels puntals d'un sector emergent a Catalunya com el de la proteïna alternativa. Aquesta fa referència a aquells anàlegs vegetals de la carn, vegetals de la llet, substituts del peix i el marisc, carn cultivada a base de cèl·lules i noves fonts de proteïna com els insectes, bolets, algues i microorganismes.

    Un àmbit emergent a escala global que també s'està fent un lloc a Catalunya. Segons l'informe La proteïna alternativa a Catalunya, elaborat per ACCIÓ, ja hi ha 103 empreses en aquest sector que generen un volum de negoci de 269 milions d'euros i donen feina a 900 persones.

    Els Estats Units, el país amb més filials a Catalunya

    La filial de l'empresa estatunidenca Viserion, Elian, és una de les 9.255 empreses estrangeres establertes a Catalunya. De fet, segons el Directori de filials estrangeres a Catalunya 2023, elaborat per ACCIÓ, els Estats Units són el país amb més representació entre aquest tipus d'empreses, amb el 15% del total.

    Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

    Twitter:@empresacat | @treballcat|

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16825 {"title":"L'empresa nord-americana Elian inaugura la seva planta de producció de proteïna vegetal amb una capacitat de 2.500 tones diàries","published_date":"2024-05-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/16\/16\/14\/9a844eea-3a7b-467a-92eb-38c0e1f58bbc.JPG","id":"16825"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-16/16825-empresa-nord-americana-elian-inaugura-planta-produccio-proteina-vegetal-capacitat-2-500-tones-diaries https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.