L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya inicia una campanya per a lluitar contra les estafes, fraus i riscos a internet

Imagen del artículo L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya inicia una campanya per a lluitar contra les estafes, fraus i riscos a internet

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

En el marc de la campanya "Catalunya ens connecta", s'emetrà un espot per difondre els continguts que es poden trobar al portal ciberseguretat.gencat.cat La ciutadania i les empreses tindran al seu abast materials, recursos i eines per prevenir fraus, estafes i altres incidents per desenvolupar-se de forma segura a la xarxa.

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya impulsa una campanya de conscienciació sobre ciberseguretat per a lluitar contra les estafes, fraus i riscos a internet.

Es tracta d'una iniciativa per donar a conèixer els materials i recursos que es poden trobar al web de l'Agència de Ciberseguretat, ciberseguretat.gencat.cat, i que tenen per objectiu dotar la ciutadania d'eines per desenvolupar-se de forma més segura a Internet i prevenir incidents de ciberseguretat, dins el programa Internet Segura.

En aquesta web, la ciutadania podrà trobar informació pràctica i molt útil per tal de navegar de forma segura per Internet, amb consells per evitar fraus i estafes digitals i poder fer compres segures per Internet. També hi ha guies i tutorials per aprendre a gestionar de forma segura els dispositius electrònics o recuperar el control de les xarxes socials si algú ens roba el compte. El web inclou altres apartats amb informació relacionada amb la intel·ligència artificial o la privacitat i les dades.

A banda d'això, el col·lectiu de mestres i professors pot trobar-hi recursos educatius per treballar la ciberseguretat a l'aula i així conscienciar les noves generacions en un ús correcte de la xarxa. També hi ha material de referència per a les famílies a l'hora d'acompanyar els seus fills a Internet. 

Un apartat orientat a les empreses

Al portal, hi ha un espai específic per a empreses amb informació i recomanacions sobre bones pràctiques al lloc de treball i claus per evitar atacs de programari de segrest o 'ransomware'. També es fomenta la responsabilitat digital corporativa i una bona gestió de les dades, entre altres recomanacions.

Aquests recursos i materials, així com els que nodriran el portal en els pròxims mesos, transformaran el portal ciberseguretat.gencat.cat en la principal eina de sensibilització i conscienciació de la ciberseguretat a Catalunya alineats amb els objectius del programa Internet Segura.

"Catalunya ens connecta" per un país més capacitat en ciberseguretat

En el marc de la campanya "Catalunya ens connecta" s'emet l'espot publicitari per donar difusió al portal ciberseguretat.gencat.cat i conscienciar sobre la ciberseguretat, que és una peça clau per la societat i la transformació digital.

El Govern de la Generalitat, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, va llençar aquesta campanya el passat mes de desembre per donar a conèixer els serveis i eines digitals de l'Administració i aconseguir que estiguin a l'abast de totes les persones. Es desenvoluparà durant un any a través d'exemples concrets d'iniciatives digitals públiques que aporten valor a la societat, com l'espot sobre el desplegament de la fibra òptica de titularitat pública que es va estrenar al desembre.

Enllaç a l'espot de la campanya: https://youtu.be/q8c_0alymFQ

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16824 {"title":"L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya inicia una campanya per a lluitar contra les estafes, fraus i riscos a internet","published_date":"2024-05-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/09\/17\/12\/fd58f0a6-4829-42fc-8102-1c0361d5ed75.png","id":"16824"} catalunya Jordi Puigneró i Ferrer,Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-16/16824-agencia-ciberseguretat-catalunya-inicia-campanya-lluitar-estafes-fraus-riscos-internet https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.