Els Mossos d'Esquadra i la CNMV signen un conveni per combatre el frau financer conjuntament amb altres entitats públiques i privades

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra i la CNMV signen un conveni per combatre el frau financer conjuntament amb altres entitats públiques i privades

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

. La rúbrica suposa un pas més en el Pla d'Acció de la CNMV contra els delictes de frau financer, subscrit per la Policia de la Generalitat i 18 organismes més l'abril de 2022 L'acord permetrà sumar recursos i coneixement amb la resta d'entitats signants per millorar la prevenció i l'eficàcia en la detecció i persecució de delictes relatius a operacions fraudulentes

La Direcció General de la Policia del Departament d'Interior i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)han signat un conveni de col·laboració per millorar i reforçar la prevenció i la lluita contra el frau financer.

Aquest Conveni té per objecte fixar el marc de col·laboració entre la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra del Departament d'Interior, a través de l'Àrea Central de Delictes Econòmics (ACDECO) de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), i la Comissió Nacional del Mercat de Valors, en matèria de persecució del frau financer i de les persones que operen al marge de les vies legals previstes a la normativa de mercat de valors i, concretament, a l'article 144 de la Llei del Mercat de Valors (persones o entitats no autoritzades). El conveni recull la coordinació de la Policia de la Generalitat i la CNMV quan es detecti una afectació generalitzada a Catalunya mitjançant denúncies o informació policial sobre productes financers d'inversió o entitats irregulars que pretenguin simular operacions.

Amb l'adhesió a aquest conveni, els Mossos d'Esquadra compartiran informació d'utilitat per perseguir el frau financer amb altres cossos policials, com la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, l'Ertzaintza i la Policia Foral de Navarra, i altres entitats públiques i privades, com el Banc d'Espanya, la Fiscalia General de l'Estat, el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, el Col·legi de Registradors, el Consell General del Notariat, el SEPBLAC o Servicio Ejecutivo de la Comisión de Prevención del Blanqueo de Capitales e Infracciones Monetarias i diverses associacions bancàries i d'inversors.

L'acord servirà per crear amb aquestes entitats canals de comunicació directa per agilitzar l'intercanvi d'informació amb l'objectiu de reduir els intents de frau financer.

Base de dades interactiva d'entitats que cometen frau financer

De moment s'ha creat per part de la CNMV una base de dades interactiva, accessible per a Mossos i totes les entitats signants, que permetrà compartir informació relativa al frau financer. Aquesta eina suposa un recurs important per a la tasca investigadora de l'Àrea Central de Delictes Econòmics (ACDECO) de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra.

Gràcies a l'acord, des de l'abril de 2022 els Mossos d'Esquadra poden fer ús d'aquesta base de dades per a les seves investigacions relatives al frau financer. L'eina és de gran utilitat per a la feina policial ja que permet als investigadors especialitzats tenir coneixement de totes aquelles entitats defraudadores que han estat detectades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors i altres supervisors estrangers.

L'objectiu del pla impulsat per la CNMV és potenciar i millorar la prevenció i la lluita contra les ofertes de productes i serveis financers potencialment fraudulentes, que generen grans pèrdues a inversors i a tot el sector financer. En aquest treball cooperatiu, els Mossos, dins les seves competències, tindran la funció d'investigar i detectar aquelles activitats irregulars i delictives en matèria d'ofertes de productes i serveis financers, que puguin incórrer en un delicte de frau financer.

S'ha constituït també un grup de seguiment per aplicar millores i establir estratègies en aquestes tipologies defraudadores que presenten una evolució constant.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 16 de maig de 2024


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16820 {"title":"Els Mossos d'Esquadra i la CNMV signen un conveni per combatre el frau financer conjuntament amb altres entitats públiques i privades","published_date":"2024-05-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/16\/09\/44\/7bb66949-5022-4f90-a930-adf977a7e0e9.JPG","id":"16820"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-16/16820-mossos-esquadra-cnmv-signen-conveni-combatre-frau-financer-conjuntament-altres-entitats-publiques-privades https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.