Dos finalistes catalans al XV Premi Europeu de la Prevenció de Residus

• L'Ajuntament de Mollet i l'Associació SETEM Catalunya, entre les 15 candidatures finalistes al Premi Europeu de Prevenció de Residus, en el qual concorrien 63 propostes europees• En aquesta edició, l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) havia presentat quatre candidatures, d'entre les activitats organitzades durant la XV Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada el novembre de 2023

Imagen del artículo Dos finalistes catalans al XV Premi Europeu de la Prevenció de Residus

Les dues candidatures catalanes, l'Ajuntament de Mollet del Vallès, en la categoria Administracions i l'Associació SETEM Catalunya en la categoria Associacions són finalistes al XV Premi Europeu de la Prevenció de Residus. Són dos dels quatre projectes catalans que enguany l'Agència de Residus de Catalunya ha presentat al certamen.

Els guardons es lliuraran el proper 18 de juny en una cerimònia al MUCEM de Marsella.

La selecció s'ha fet tenint en compte la relació de l'activitat amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), celebrada el novembre passat: l'originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l'adaptabilitat a d'altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

La campanya Mercat Zero Envasos de l'Ajuntament de Mollet del Vallès va instaurar el dia lliure d'envasos d'un sol ús al mercat municipal, repartint 468 envasos reutilitzables entre les persones usuàries i aportant una reducció directa de generació de residus al mercat, a més d'instaurar un punt d'informació sobre la problemàtica dels envasos de plàstic d'un sol ús. La Campanya va centrar-se en un procés participatiu implicant les parades del mercat municipal, la ciutadania, els diferents agents de l'Ajuntament i l'alumnat de 3er d'ESO de l'institut Aiguaviva de Mollet. https://youtu.be/h05niPFGm3Y

El projecte de les curses escolars contra els Residus Tèxtils i Electrònics de l'Associació SETEM Catalunya va presentar els seus resultats durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. 16 escoles (8 de Barcelona i 8 de Rubí) competien per recollir, reparar i reutilitzar residus tèxtils i dispositius elèctrics i electrònics, obtenint un total de 4,7 tones recollides de tèxtil a Barcelona i 11.000 aparells electrònics a Rubí. En el marc de la cursa, els alumnes van organitzar mercats d'intercanvi, tallers de reparació i campanyes divulgatives. La iniciativa ha comptat amb una important mobilització i una alta visibilitat, amb aparicions a televisions locals i a TV3.Per més informació: https://www.youtube.com/watch?v=HGbHjuJo36E

Més de 252 entitats amb 1086 activitats a tot Catalunya

El Premi Europeu de Prevenció de Residus distingeix iniciatives dutes a terme durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), tenint en compte criteris d'originalitat, innovació, adaptabilitat a d'altres contextos regionals o locals, mobilització del públic objectiu i durada. En la passada edició de la Setmana, que es va dur a terme el mes de novembre en 35 regions de 29 països es van organitzar 14.522 activitats arreu d'Europa. A Catalunya se'n van organitzar 1.086, promogudes per 252 entitats, tant públiques com privades, en 39 comarques.

Aquesta iniciativa se celebra a Catalunya des de l'any 2008 i la coordina l'Agència de Residus de Catalunya. Durant una mateixa setmana, i arreu d'Europa, es realitzen accions de sensibilització i es donen a conèixer estratègies de prevenció de residus. Enguany, la XVI Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 16 al 24 de novembre de 2024 donant èmfasis en el malbaratament alimentari.

Per a més informació consulteu: residus.gencat.cat/setmanaprevencio

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16818 {"title":"Dos finalistes catalans al XV Premi Europeu de la Prevenció de Residus","published_date":"2024-05-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/16\/11\/07\/429ec3a5-93e4-4967-a79e-c072211d189a.jpg","id":"16818"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,Agència de Residus de Catalunya,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-16/16818-dos-finalistes-catalans-xv-premi-europeu-prevencio-residus https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.