Sergi Díaz, director del programa per a la millora de la presència de les arts i la cultura a l'educació

Els Departaments de Cultura i Educació desenvolupen un programa temporal per impulsar les arts i la cultura en el sistema educatiu catalàLa Generalitat estrena el web www.culturaeducacio.gencat.cat amb recursos i bones pràctiques sobre arts en l'educació per a docents i creadors culturals

Imagen del artículo Sergi Díaz, director del programa per a la millora de la presència de les arts i la cultura a l'educació


El gestor cultural i expert en arts i educació Sergi Díaz Plaza ha estat nomenat director del programa temporal per a la millora de la presència de les arts i la cultura a l'educació. El nomenament s'emmarca en el Programa temporal aprovat pel Govern el passat mes febrer, que té una durada de 3 anys, a partir del qual Díaz assumeix la responsabilitat d'impulsar la presència de les arts i la cultura en el sistema educatiu de Catalunya.

El principal objectiu d'aquest programa és facilitar la connexió entre professionals de la cultura i l'educació, amb la voluntat d'aprofitar el paper enriquidor de les arts a l'aula, ja que poden contribuir a millorar diverses habilitats i a reforçar l'aprenentatge social i emocional; garantir l'accés de tot l'alumnat a la cultura, o afavorir la implicació de professionals de la cultura en els àmbits educatius.

El programa temporal d'impuls de les arts en l'educació preveu la creació de catorze llocs de treball. El nou director treballarà des del Departament de Cultura en coordinació activa amb el Departament d'Educació i l'equip territorial treballarà des de cada un dels Serveis Territorials del Departament d'Educació. Aquestes persones garantiran que aquest impuls de les arts i la cultura en l'educació sigui efectiu arreu del territori.

El nou director

Sergi Díaz Plaza és llicenciat en Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona i fins ara ha estat director de Cultura i Educació als Barris de l'Institut de Cultura de Barcelona.

Abans, havia estat impulsant al mateix Institut de Cultura la posada en marxa de la xarxa de Fàbriques de Creació de Barcelona i de Fabra i Coats-Fàbrica de Creació. També va portar a terme la coordinació de la xarxa de centres cívics de Barcelona. Prèviament, també va participar en la coordinació de l'Ateneu Popular 9 Barris i va participar en l'elaboració del Pla Estratègic de Cultura de Barcelona - Nous Accents.

En l'àmbit de la vinculació de Cultura i Educació va portar a terme la coordinació de la redacció de la Mesura de Govern: Cap a una política pública de Cultura i Educació de l'Ajuntament de Barcelona. I en els darrers anys ha estat impulsant nous programes de promoció de la pràctica i la creació artístiques a centres educatius de Barcelona així com de reforçar les vinculacions d'equipaments i entitats culturals de la ciutat amb escoles i instituts en el marc de Pla de Barris.

Nou portal de recursos sobre arts i educació

Un dels objectius del programa temporal és fomentar l'intercanvi de coneixement, identificació de bones pràctiques i accés a iniciatives culturals a disposició dels centres educatius. Per col·laborar en la consecució d'aquesta fita avui s'estrena el web www.culturaeducacio.gencat.cat. Aquest portal concentra tota la informació i recursos disponibles sobre el vincle entre arts i educació adreçada a personal docent, artistes i aquelles persones interessades en formar-se tant a nivell artístic com docent.

L'objectiu és, doncs, facilitar l'accés a informacions, bones pràctiques, recursos i projectes de caràcter artístic i cultural amb impacte pedagògic així com facilitar orientació a docents i artistes per enfortir els vincles entre ambdós mons.

Per una banda, els cossos docents hi poden trobar una base de dades de propostes artístiques per a escoles, un banc de bones pràctiques artístiques a l'aula i diverses iniciatives del Departament de Cultura en l'àmbit escolar. Per l'altra, els artistes i professionals culturals disposen d'informació pràctica perquè els seus projectes accedeixin a les aules i diversos recursos per millorar les seves habilitats pedagògiques.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16817 {"title":"Sergi Díaz, director del programa per a la millora de la presència de les arts i la cultura a l'educació","published_date":"2024-05-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/16\/11\/18\/681e1012-83b2-4f33-a893-2eafa4d0df2b.jpg","id":"16817"} catalunya Cultura,Educació,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-16/16817-sergi-diaz-director-programa-millora-presencia-arts-cultura-educacio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.