El Consell de la Gent Gran valida l'Estratègia per una societat longeva impulsada amb el Govern

L'òrgan de representació de la gent gran de Catalunya, que presideix el conseller de Drets Socials, celebra la seva sessió plenària

El Consell de la Gent Gran de Catalunya, que representa el col·lectiu de persones grans del país, ha celebrat la seva sessió plenària. Ha comptat amb la presència del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, i l'han acompanyat el director general d'Acció Cívica i Comunitària i vicepresident primer del consell, Xavier Godàs i Pérez; la vicepresidenta segona, Magda Bes i Esmel, i el responsable de l'Oficina de Gent Gran Activa i secretari de l'organisme, Francesc Patricio Domínguez.

El conseller Campuzano ha posat en valor la feina feta pel Govern en l'àmbit de la gent gran i ha subratllat el treball conjunt amb el sector social i amb els col·lectius representatius per tal que aquesta tasca pugui tenir continuïtat. S'ha compromès a deixar un document tancat de proposta de revisió de la cartera de serveis socials, un tema molt reclamat per les entitats proveïdores de la xarxa pública, amb l'objectiu de millorar les condicions dels professionals i l'atenció de les persones vulnerables.

El ple del consell ha validat l'Estratègia per una societat longeva i una vida plena, que impulsa el Govern juntament amb aquest òrgan representatiu, altres agents socials i l'àmbit local. En la sessió, s'ha donat compte de com avança el calendari i s'ha presentat un primer esborrany de document de bases, que serà sotmès a un procés participatiu obert a la ciutadania per arribar a la culminació definitiva. De moment, s'han definit 20 àmbits d'intervenció amb 273 accions.

Imagen del artículo El Consell de la Gent Gran valida l'Estratègia per una societat longeva impulsada amb el Govern

Aquesta estratègia que lidera el Departament de Drets Socials i que monitoritza l'Oficina de Gent Gran Activa de la Generalitat, té el repte de donar resposta a les necessitats d'atenció d'una població que cada cop es fa gran en millors condicions de salut i que té més ganes de participar activament en una societat diversa i longeva i que encara ho serà més en el futur.

També s'ha aprovat la campanya "Vida plena amb drets" que es llançarà properament amb el concurs dels consells de gent gran territorials i juntament amb els ens locals, coincidint amb el Dia mundial per la conscienciació contra l'abús i el maltractament a les persones grans.

Juntament amb la campanya -per a la qual s'han dissenyat diversos materials, com unes polseres-, s'organitzarà un acte institucional i es farà difusió d'una manifest, aprovat al ple, que reivindica els drets de les persones grans.

També s'ha informat sobre el desplegament de l'atenció integrada social i sanitària, un tema estratègic de Govern que ja s'ha tractat en sessions anteriors que consisteix a treballar de la manera més coordinada i eficaç possible des dels sistemes públics de salut i serveis socials per atendre les persones amb necessitats complexes, entre elles, la gent gran i dependent.

Així, s'ha explicat als assistents, entre d'altres, les experiències de bones pràctiques d'atenció integrada que han rebut el suport de l'administració i que s'han començat a estendre per tot el país; els passos per posar en marxa l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària; l'entrada de l'atenció primària de salut a les residències de gent gran o els projectes de recerca impulsats pel Hub d'Innovació Social i Sanitària.

També s'ha acordat la creació d'una comissió de treball per elaborar el document de compromisos del Consell de la Gent Gran de Catalunya amb els objectius de desenvolupament sostenible (Agenda 2020) i s'ha informat sobre la campanya de prevenció de riscos d'estiu de la Generalitat pensada per a les necessitats de la gent gran.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16810 {"title":"El Consell de la Gent Gran valida l'Estratègia per una societat longeva impulsada amb el Govern","published_date":"2024-05-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/16\/09\/49\/56aa7937-920d-4bff-b40d-4ac431b745b3.jpeg","id":"16810"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-16/16810-consell-gent-gran-valida-estrategia-societat-longeva-impulsada-govern https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.