Acció Climàtica destinarà 10 M€ fins a l'any 2027 per promoure la col·laboració entre entitats ambientals i ens locals per desenvolupar projectes de conservació

Imagen del artículo Acció Climàtica destinarà 10 M€ fins a l'any 2027 per promoure la col·laboració entre entitats ambientals i ens locals per desenvolupar projectes de conservació

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els ajuts, que aquest 2024 tenen una dotació de 2,5 milions d'euros, es poden sol·licitar fins el 2 de juliol

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural destinarà ajuts per valor de 10 milions d'euros a les entitats ambientals sense ànim de lucre per al finançament de projectes que millorin l'estat de conservació del patrimoni natural i la biodiversitat en els espais naturals protegits en col·laboració amb els ens locals. Aquestes ajuts ajudaran a subvencionar projectes que s'hagin de desenvolupar durant el període 2024-2027. Enguany, la dotació per a aquests ajuts és de 2,5 milions d'euros.


El Departament remarca que aquestes subvencions volen impulsar sinergies positives per a la conservació dels espais naturals protegits de Catalunya. En aquest sentit, es considera cabdal promoure la col·laboració amb els diferents actors del territori amb vocació de servei públic per garantir-ne la preservació. Així, l'objectiu és que les entitats ambientals puguin col·laborar amb els ens locals en la gestió efectiva de la conservació i dinamització dels espais naturals protegits sense òrgan de gestió.

A través d'aquestes ajudes, es vol generar una dinàmica positiva en favor d'una gestió sostenible d'aquests espais que reverteixi en la conservació i millora de la seva biodiversitat a llarg termini.

Poden sol·licitar aquests ajuts les entitats amb projectes que tinguin una incidència positiva sobre els hàbitats i les espècies protegides i/o amenaçades i/o sobre espècies clau per al funcionament dels processos ecològics o la geodiversitat. Les accions de conservació han de ser coherents i contribuir als objectius i les línies d'actuació de l'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya 2030. Així mateix, han de consignar com a mínim un 25% del seu pressupost a accions de conservació i gestió, un 10% a accions de recerca i coneixement, un 10% a accions d'educació, divulgació i comunicació, un 10% a gestió de l'ús públic i un 5% a accions de voluntariat.

El termini per sol·licitar els ajuts serà obert fins al pròxim 2 de juliol.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16802 {"title":"Acció Climàtica destinarà 10 M€ fins a l'any 2027 per promoure la col·laboració entre entitats ambientals i ens locals per desenvolupar projectes de conservació","published_date":"2024-05-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/15\/15\/26\/cec27636-89b9-491c-a2a0-2853a8dae1d2.jpg","id":"16802"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-15/16802-accio-climatica-destinara-10-m-fins-any-2027-promoure-col-laboracio-entitats-ambientals-ens-locals-desenvolupar-projectes-conservacio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.