Els Mossos d'Esquadra detenen sis persones i desmantellen un grup criminal establert a Castellbisbal i Barcelona especialitzat en el cultiu i distribució de marihuana

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra detenen sis persones i desmantellen un grup criminal establert a Castellbisbal i Barcelona especialitzat en el cultiu i distribució de marihuana

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Ponent i de la Unitat d'Investigació de l'ABP Sarrià-Sant Gervasi van detenir el dia 6 de maig cinc homes i una dona, d'entre 25 i 45 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i per pertinença a grup criminal.

Les detencions són el resultat d'una investigació iniciada arran una d'anterior per robatoris a interior de domicili. Els mossos van obtenir informació que apuntava a un grup de persones que es dedicaven al cultiu i distribució de marihuana.

A l'iniciar la investigació van localitzar una casa a Castellbisbal que, a banda d'un punt de cultiu, es tractava de la base d'operacions del grup criminal on emmagatzemaven els cabdells recol·lectats, i on es preparava el material per a la distribució i venda.

En el decurs dels seguiments dels sospitosos es va localitzar una altra casa a Barcelona on també es cultivava marihuana. Seguidament, es va coordinar un equip conjunt amb la Unitat d'Investigació de l'ABP Sarrià-Sant Gervasi que també investigació al mateix grup criminal.

Durant les vigilàncies i seguiments es van recollir els indicis suficients per passar a la fase final de la investigació.

A primera hora del matí del passat 6 de maig, dos equips coordinats d'investigadors, efectius de l'ARRO, seguretat ciutadana i agents de la Policia Local de Castellbisbal, van realitzar les dues entrades i perquisicions.

A la casa de Castellbisbal, es van detenir tres homes i una dona i es va localitzar una plantació amb 1.240 plantes. També es van localitzar 32 bosses d'1 kg de cabdells, una envasadora i una bàscula de precisió, i més material i eines per manipular-ho. També es van localitzar 89,5 grams d'haixix.

A la casa de Barcelona, a Vallvidrera, es van detenir dos homes i es va localitzar una plantació complerta amb 1.100 plantes.

Els dos llocs tenien una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica, que un posterior anàlisi per part de tècnics de la companyia elèctrica van valorar en més de 80.000 € l'import defraudat.

Els detinguts van passar a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Rubí.

Oficina de Comunicació

Lleida, 14 de maig de 2024

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16777 {"title":"Els Mossos d'Esquadra detenen sis persones i desmantellen un grup criminal establert a Castellbisbal i Barcelona especialitzat en el cultiu i distribució de marihuana","published_date":"2024-05-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/14\/11\/19\/20dadb98-852c-497a-9ccc-4d28f2ece03b.jpg","id":"16777"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-14/16777-mossos-esquadra-detenen-sis-persones-desmantellen-grup-criminal-establert-castellbisbal-barcelona-especialitzat-cultiu-distribucio-marihuana https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.