Estabilitzat l'incendi forestal de Batea (Terra Alta)

Imagen del artículo Estabilitzat l'incendi forestal de Batea (Terra Alta)

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Onze dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant en l'incendi

Els Bombers de la Generalitat, juntament amb els mitjans del Govern d'Aragó, han donat per estabilitzat a les 08.00 hores l'incendi forestal entre els termes de Batea (Terra Alta) i Nonasp (Baix Aragó-Casp), que va començar ahir a les 15.19 hores en territori català.

En un primer moment, els efectius dels Bombers de la Generalitat han pogut tancar la cua de l'incendi i, conjuntament amb efectius aragonesos, han pogut concentrar els recursos al llarg dels flancs, on s'han generat nombrosos focus secundaris. Ambdós cossos, sota la coordinació dels aragonesos, han establert zones de treball, assignant la cua i els dos primers terços del flanc dret, que té uns 4,5 km de llarg, per als equips d'extinció dels Bombers de la Generalitat.

Al llarg de la tarda d'ahir, el flanc dret, prioritat durant l'extinció, va progressar, empès pel vent de garbí, en paral·lel a la carretera T723 - A-2411. Al quilòmetre 10 aproximadament, el cap de l'incendi va saltar la carretera. Abans de mitjanit, els comandaments de Bombers de la Generalitat, en coordinació amb els comandaments dels serveis d'extinció aragonesos, van donar per estabilitzada la cua i el flanc dret de l'incendi, que era la zona de treball establerta per a Bombers de la Generalitat.

Al mateix temps, els serveis d'extinció aragonesos han centrat els esforços durant tota la nit per estabilitzar el cap i el flanc esquerre, i els Bombers de la Generalitat hi han enviat unitats lleugeres del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) i Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF). Aquesta zona de l'incendi va quedar ancorada en els diferents camps de conreu i la ribera del riu Algars i, aquest matí, després de poder revisar tot el perímetre, els comandaments dels serveis d'extinció aragonesos han donat la totalitat de l'incendi per estabilitzat.

En aquesta línia, els Bombers i els serveis d'extinció aragonesos tenen una superfície de treball d'unes 540 hectàrees, aproximadament. Tot i això, segons les dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, que continuen treballant en l'incendi, el foc hauria afectat unes 11 hectàrees a Catalunya, al terme municipal de Batea. A la vegada, els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi que la causa del foc hauria estat per una crema de restes vegetals que incomplia les condicions obligatòries de prevenció d'incendis.

Els Bombers de la Generalitat han mobilitzat per a l'extinció d'aquest incendi 149 efectius i 57 vehicles (entre els quals hi ha vehicles d'aigua, de transport de personal i de comandament) amb el Grup d'Actuacions Especials (GRAF), Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF), el Grup Operatiu de Suport (GROS) i la Unitat de Comandament Mitjana (UCM), i 10 mitjans aeris (5 avions de vigilància i atac, 4 helicòpters bombarders i un helicòpter de comandament) els quals es van retirar amb l'arribada de l'ocàs. Durant aquesta nit hem treballat amb 6 vehicles d'aigua, i ara en queden sis que continuen les tasques d'extinció, juntament amb cinc vehicles més de comandament.

Pel que fa a la xarxa viària, s'ha restablert la circulació a la T-723, que estava tallada a causa de l'incendi a partir del quilòmetre 5 a Batea, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. No obstant això, continua tallada la carretera A-2411 a Nonasp, segons informen autoritats aragoneses.

Podeu fer seguiment de totes les informacions relacionades amb incendis forestals a través de la xarxa social X dels Bombers de la Generalitat @bomberscat, amb el web incendisforestals.gencat.cat i amb el visor d'actuacions dels Bombers.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16744 {"title":"Estabilitzat l'incendi forestal de Batea (Terra Alta)","published_date":"2024-05-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/12\/13\/28\/3e661e4a-ce39-4fd7-8ac9-078a6175c02f.jpeg","id":"16744"} catalunya Bombers,Joan Delort https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-12/16744-estabilitzat-incendi-forestal-batea-terra-alta https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.