El Govern destina 50.000 euros a les obres de rehabilitació de la Casa Macià per a convertir-la en un espai de memòria democràtica

Les obres de rehabilitació i museïtzació finalitzen l'any 2026Durant la vista, la vicepresidenta del Govern ha destacat el paper clau de l'Associació Casa Macià en la defensa i preservació d'aquest espai

Imagen del artículo El Govern destina 50.000 euros a les obres de rehabilitació de la Casa Macià per a convertir-la en un espai de memòria democràtica

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, ha visitat Prats de Molló per explicar els avenços que s'estan fent en el projecte de preservació i museïtzació de la Casa Macià. Per Vilagrà, la contribució econòmica del Govern en les obres és "un pas imprescindible per tal de preservar la memòria històrica i el llegat de qui va ser un dels presidents més importants de Catalunya". I ha afegit que, amb aquesta primera inversió de 50.000 €, es podrà tirar endavant la primera fase de les obres rehabilitació que convertiran aquest espai en un centre d'interpretació de la història de Catalunya. Per Vilagrà la Casa Macià "és un exemple de resistència, exili i solidaritat" i un cop obri les seves portes "totes les visites podran fer-se una idea del que van ser els Fets de Molló i del que van suposar per Catalunya, per la llibertat i en aquest cas, per l'anhel de justícia i llibertat que tenia el president Macià", ha explicat. 

Durant la visita, la vicepresidenta ha reivindicat el llegat del president Macià "una persona que representava els valors republicans de compromís amb la llengua, la justícia social i la llibertat de Catalunya". Així mateix, ha remarcat la necessitat de fer front a aquells que s'oposen al català: "Durant la Guerra Civil i la dictadura van prohibir la nostra llengua i qualsevol espurna de catalanitat. Avui, en democràcia, també ens han intentat silenciar, atacant la nostra llengua i represaliant-nos. Però no ho permetrem", ha dit.

Per la seva banda, l'expresidenta del Parlament i actual presidenta de l'Associació Amics de la Casa Macià, Carme Forcadell Lluís, ha agraït el suport de la Generalitat, ja que "amb aquest finançament estem més a prop de fer realitat el nostre objectiu d'obrir les portes d'aquest espai museístic l'any 2026, quan farà 100 anys dels Fets de Molló". Així mateix, ha subratllat que un projecte com el de la Casa Macià "permet estrènyer encara més els llaços entre els catalans del nord i del sud". Unes paraules compartides pel president de l'Associació Casa Macià, Jep Bonet, qui ha afegit que després de tres anys de la compra de la casa de Prats de Molló, el suport del Govern "suposa un abans i després que permetrà posar fil a l'agulla al projecte de museïtzació".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16731 {"title":"El Govern destina 50.000 euros a les obres de rehabilitació de la Casa Macià per a convertir-la en un espai de memòria democràtica","published_date":"2024-05-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/10\/13\/47\/4bd6c095-92ca-45b8-a961-76c694d22786.jpg","id":"16731"} catalunya Direcció General de Comunicació,Laura Vilagrà,Presidencia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-10/16731-govern-destina-50-000-euros-obres-rehabilitacio-casa-macia-convertir-espai-memoria-democratica https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.