Territori licita les obres de condicionament de la B-420 entre Navès i l'Espunyola per un import de 14 MEUR

Imagen del artículo Territori licita les obres de condicionament de la B-420 entre Navès i l'Espunyola per un import de 14 MEUR


  1. L'actuació consisteix principalment en l'eixamplament i la millora del traçat de la carretera i inclourà la construcció de rotondes per afavorir la seguretat en dos encreuaments


  1. Els treballs començaran aquest estiu i abastaran 3 quilòmetres

El Departament de Territori ha licitat les obres de condicionament de la B-420 en el tram entre Navès i l'Espunyola, per un import de 13,7 MEUR. Els treballs consisteixen principalment en l'eixamplament i la millora del traçat de la carretera per afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció en aquesta via que connecta les comarques del Solsonès i el Berguedà. Les obres començaran durant aquest estiu, amb un termini d'execució de 23 mesos.


L'obra que es licita comportarà l'eixamplament de la carretera, en un tram de tres quilòmetres, dels 5-5,5 metres que té actualment als 9 previstos. Així mateix, permetrà suavitzar diversos revolts d'una carretera que transcorre per un entorn d'orografia accidentada. D'aquesta manera, les obres projectades tenen com a objectiu afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció.


Paral·lelament, l'actuació inclourà la millora de la seguretat en els encreuaments de la B-420 amb la B-421 i la C-26, respectivament, mitjançant la construcció de rotondes. Aquests giratoris tindran un diàmetre exterior de 48 metres. Les rotondes substituiran les actuals interseccions en forma de T sense carril central d'espera.


Pel que fa a estructures, el projecte preveu la construcció de dos viaductes, un de 160 metres de longitud per eliminar un tram de corbes de la carretera existent i un altre de 31 metres per a superar la riera de l'Hospital. Complementàriament, l'obra inclourà les tasques següents:


  1. Reposició de camins que quedin interceptats pel nou traçat
  2. Millora de l'accés a diversos camins
  3. Senyalització, abalisament i barreres de seguretat
  4. Mesures d'integració en l'entorn

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16726 {"title":"Territori licita les obres de condicionament de la B-420 entre Navès i l'Espunyola per un import de 14 MEUR","published_date":"2024-05-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/10\/12\/05\/91277347-9c0a-4e7a-9232-bf140683ce4a.jpg","id":"16726"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-10/16726-territori-licita-obres-condicionament-b-420-naves-espunyola-import-14-meur https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.