Desarticulada una organització criminal juvenil violenta d'inspiració grupal llatina dedicada al tràfic de drogues i implicada en agressions amb armes blanques, robatoris i estafes

Imagen del artículo Desarticulada una organització criminal juvenil violenta d'inspiració grupal llatina dedicada al tràfic de drogues i implicada en agressions amb armes blanques, robatoris i estafes

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

. Un operatiu de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona acaba amb 11 detinguts i 12 registres, 10 en domicilis de Barcelona, 1 a l'Hospitalet de Llobregat i un altre en una parcel·la agrícola de Montcada i Reixac. Es denominaven "LDCM", sigles que es corresponen amb "Los Demons de Ciutat Meridiana" i a diferència d'altres organitzacions criminals que actuen a Barcelona, els seus membres compartien alguns signes d'identitat que els unien en la seva carrera delictiva

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona i de la Guàrdia Civil, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han desarticulat una organització criminal juvenil d'inspiració grupal llatina, multidelictiva i violenta, en el marc de l'explotació de la investigació conjunta HELLCAT-WARRIORS, dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 23 de Barcelona.

Aquesta organització de recent creació estava integrada per individus, que han estat detinguts per organització criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes i per protagonitzar altres il·lícits, alguns d'ells especialment violents, com ara un robatori amb violència i dos delictes de lesions, així com tres robatoris amb força.

A diferència d'altres organitzacions criminals que actuen a Barcelona, els membres d'aquesta organització criminal compartien algunes senyals d'identitat, la qual cosa els unia en la seva carrera delictiva. L'organització desarticulada es feia dir "LDCM", sigles que es corresponen amb "Los Demons de Ciutat Meridiana". Els investigadors treballen amb la hipòtesi que els seus membres pretenien organitzar-se de manera similar als col·lectius violents propis dels seus països d'origen, tot i adoptant una autonomia i identitat pròpia. En aquest sentit, l'organització tenia una estructura clàssica criminal, és a dir, ordenació estable i perdurable, jerarquia en diversos nivells i distribució de rols i tasques determinades entre els seus integrants amb la finalitat d'assegurar la seva activitat delictiva amb elevat èxit d'execució.

Aquesta organització operava principalment al districte de Nou Barris, en una àrea geogràfica determinada, aconseguint el control delinqüencial d'aquest territori. Això va permetre a "LDCM" erigir-se en molt poc temps com a una organització delictiva destacada en aquest districte. Així mateix, el desenvolupament de la investigació va permetre acreditar que els investigats podrien trobar-se en possessió d'armes de foc i armes blanques, com matxets, ganivets, defenses extensibles o catanes, les quals podien utilitzar en l'execució dels il·lícits i com a mitjà d'agressió davant integrants d'altres organitzacions criminals amb les quals mantenen rivalitat pel control de l'activitat delinqüencial, especialment pel que fa al tràfic de drogues.

Pel que fa a les estafes, les gestions d'investigació han permès acreditar que diversos dels investigats haurien rebut en comptes bancaris oberts al seu nom quantitats de diners, els ordenants dels quals haurien interposat una denúncia per estafa bancària. Així mateix, s'ha detectat la subscripció de diversos investigats a diferents plataformes proveïdores de serveis, les quals constitueixen l'estructura necessària per a la realització d'aquesta activitat delictiva consistent principalment en phishing i el smishing.

L'activitat d'ostentació violenta del grup investigat a través de xarxes socials va anar in crescendo en els darrers mesos. Els seus integrants van anar adoptant un sentiment d'impunitat, control i monopoli delictiu en la seva àrea geogràfica d'operacions.

Fase d'explotació de l'operació

El passat 30 d'abril, es van practicar un total de 12 entrades i registres a la ciutat de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Montcada i Reixac. L'operatiu va acabar amb un balanç de 11 persones detingudes (entre les quals un menor d'edat). Els detinguts, amb edats compreses entre els 17 i 27 anys, acumulen un total de 53 antecedents policials per diferents tipus delictius, com ara robatoris amb força, robatoris amb violència i intimidació, tràfic de drogues, lesions, amenaces i estafes bancàries.

Com a resultat dels registres i escorcolls practicats es van confiscar diferents indicis d'interès per a la investigació, com ara una plantació indoor de marihuana (81 plantes), diferents tipus de substàncies estupefaents, substàncies precursores i de tall, premsa per a la fabricació de drogues de disseny, balances de precisió i embolcalls per a la venda al detall, la valoració econòmica total dels quals s'estima en 28.138 euros. A més, es van intervenir tres armes de foc, diversa munició i armes blanques (5 matxets i una catana), més de 24 mil euros en efectiu, 15 patinets elèctrics i nombroses joies sobre les quals s'està investigant la seva procedència.


Oficina de Comunicació

Sabadell, 10 de maig de 2024

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16720 {"title":"Desarticulada una organització criminal juvenil violenta d'inspiració grupal llatina dedicada al tràfic de drogues i implicada en agressions amb armes blanques, robatoris i estafes","published_date":"2024-05-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/10\/09\/24\/eecc968b-2113-4099-8068-ed65432dff0b.jpg","id":"16720"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-10/16720-desarticulada-organitzacio-criminal-juvenil-violenta-inspiracio-grupal-llatina-dedicada-trafic-drogues-implicada-agressions-armes-blanques-robatoris-estafes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.