Els Mossos detenen dos homes especialitzats en robatoris violents en establiments comercials de Barcelona i del sud de l'àrea metropolitana

Imagen del artículo Els Mossos detenen dos homes especialitzats en robatoris violents en establiments comercials de Barcelona i del sud de l'àrea metropolitana

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

. Els detinguts actuaven en parella, utilitzaven armes blanques per intimidar les víctimes i es desplaçaven en motocicletes sostretes. La investigació ha permès resoldre nou robatoris amb violència i intimidació en establiments comercials i tres robatoris i furt d'ús de vehicles . Una de les dues detencions es va fer gràcies a la col·laboració d'agents del Grup de delinqüència urbana de la Comissaria de Sants

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal de Barcelona, juntament amb agents de la Unitat d'Investigació de la Comissaria d'Hospitalet de Llobregat, van detenir dues persones per la seva presumpta relació amb nou robatoris violents en establiments comercials i tres robatoris i furt d'ús de vehicles, comesos a les poblacions de l'Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat i als districtes de Sants, les Corts i l'Eixample de Barcelona.


La investigació es va iniciar el novembre de 2023 quan els agents van detectar uns quants robatoris violents que seguien un mateix patró: dues persones arribaven al lloc del robatori amb una motocicleta sostreta prèviament, accedien a l'establiment amb el casc de la moto posat i utilitzaven armes blanques per intimidar les víctimes. Després fugien del lloc fent servir el mateix vehicle.


La majoria d'aquests robatoris es van produir a la ciutat de Barcelona tot i que també n'hi va haver a localitats del sud de l'àrea metropolitana. L'objectiu dels delinqüents eren establiments oberts al públic, la majoria recepcions d'hotels, però també benzineres, botigues de telefonia i petits establiments d'alimentació. Davant la coincidència en les investigacions, es va establir un ECI (equip conjunt d'investigació) entre la DIC de Barcelona i la Unitat d'Investigació de la Comissaria d'Hospitalet de Llobregat.


El treball policial van permetre als investigadors identificar tres persones que actuaven en parella per cometre els fets delictius.


El 6 de febrer dos dels autors van cometre un robatori violent en un establiment de telefonia del districte de l'Eixample de Barcelona. Dos homes van accedir a la botiga amb els cascos de moto posats, un ganivet a les mans i cridant van exigir als treballadors que els donessin els telèfons mòbils. Van aconseguir endur-se'n una gran quantitat de terminals i la recaptació del dia.


Agents de seguretat ciutadana del cos de Mossos d'Esquadra de la Comissaria de l'Eixample van poder detenir un dels autors, un home de 34 anys que acumula 31 antecedents policials, la majoria per fets similars, i que van poder retenir els treballadors de l'establiment.


Dijous 25 d'abril, gràcies a la col·laboració dels agents del grup de Delinqüència Urbana de la Comissaria de Sants, es va detenir un altre dels autors, un home de 36 anys. L'home detingut, que té 15 antecedents policials per delictes similars, tenia una ordre de detenció emesa pels investigadors.


Hi ha un tercer home implicat en els robatoris, de 32 anys i amb 16 antecedents policials.


A aquests tres persones, se'ls atribueixen nou robatoris violents en establiments comercials i tres robatoris i furt d'ús de vehicles a les localitats d'Hospitalet de Llobregat, Esplugues i als districtes de Sants, les Corts i l'Eixample de Barcelona.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 10 de maig de 2024

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16714 {"title":"Els Mossos detenen dos homes especialitzats en robatoris violents en establiments comercials de Barcelona i del sud de l'àrea metropolitana","published_date":"2024-05-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/10\/10\/51\/b11addfa-db3d-483b-b39c-e43e6d01fdb3.jpeg","id":"16714"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-10/16714-mossos-detenen-dos-homes-especialitzats-robatoris-violents-establiments-comercials-barcelona-sud-area-metropolitana https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.