Es crea la primera iniciativa público-privada per impulsar la descarbonització del sector nàutic a Catalunya

Imagen del artículo Es crea la primera iniciativa público-privada per impulsar la descarbonització del sector nàutic a Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. Aquest dijous ha tingut lloc la primera reunió de la Taula del Sector Estratègic de la Descarbonització de la Nàutica impulsada per la Generalitat de Catalunya a través d'ACCIÓ i l'Ajuntament de Barcelona, amb la coordinació de la Fundació Barcelona Capital Nàutica
  2. Aquesta iniciativa té per objectiu fomentar l'ús de nous combustibles renovables aplicats a la nàutica i enfortir tot l'ecosistema de la cadena de valor a Catalunya
  3. Es tracta d'una de les actuacions que han de servir per garantir l'impacte i el llegat tecnològic i industrial de la 37a Copa Amèrica que començarà a Barcelona aquest estiu

  4. Aquest dijous s'ha constituït la Taula del Sector Estratègic de la Descarbonització de la Nàutica, la primera iniciativa público-privada que té per objectiu fomentar l'ús de nous combustibles renovables aplicats a la nàutica i que inclou tots els agents implicats en la cadena de valor.

    La taula està impulsada per la Generalitat de Catalunya a través d'ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball- , l'Ajuntament de Barcelona i compta amb la coordinació de la Fundació Barcelona Capital Nàutica i el suport del Barcelona Clúster Nàutic. Entre el grup promotor de la iniciativa destaca la presència d'altres administracions públiques com Ports de la Generalitat, Port de Barcelona o Barcelona Serveis Municipals (BSM); centres de recerca i universitats com Eurecat o la Facultat Nàutica.

    La taula està presidida pel secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, i el Director General de Barcelona Activa, Lorenzo Di Pietro. Durant la seva intervenció, Castellanos ha assegurat que "volem aprofitar la Copa Amèrica perquè actuï com una palanca per recuperar l'activitat industrial vinculada amb la nàutica a Catalunya". En aquest sentit, ha apuntat que "comptem amb infraestructures portuàries líders, gairebé un miler de quilòmetres de litoral marítim, una forta capacitat industrial, una sòlida tradició marinera i un ecosistema de primer nivell en l'àmbit de la mobilitat elèctrica al sector de l'automoció que pot establir sinèrgies amb el nàutic".

    Durant la trobada d'aquest dijous s'ha presentat la iniciativa davant mig centenar d'empreses del sector. Mitjançant la taula, que s'estructurarà en diversos eixos i grups de treball amb el sector, es definiran actuacions concretes per millorar la competitivitat del sector de la nàutica -algunes de les quals ja estan en marxa i s'anunciaran properament- aprofitant el repte de la descarbonització, l'electrificació, els nous combustibles renovables aplicats a la nàutica i, en definitiva, a la sostenibilitat del sector, de l'entorn oceànic i del país. També ha de ser una plataforma que permeti mostrar les capacitats tecnològiques de Catalunya en aquests àmbits per posicionar el sector a escala global.

    En una primera fase la focalització serà en l'àmbit de les embarcacions d'esbarjo, molt atomitzat amb petites empreses a Catalunya, per a llarg termini explorar el sector marítim professional de transport de mercaderies i persones. L'objectiu, doncs, és articular i enfortir l'ecosistema de la nàutica al llarg de tota la cadena de valor del sector, des de la construcció, la reparació, el management i lloguer, fins a la gestió d'infraestructures portuàries.

    Aquesta iniciativa s'impulsa aprofitant la celebració a Catalunya de la 37a Copa Amèrica, que començarà a Barcelona aquest estiu. En aquest sentit, el Govern -per mitjà d'ACCIÓ- va signar l'estiu passat un acord de col·laboració amb l'America's Cup Event (ACE) per garantir l'impacte i el llegat tecnològic i industrial de la 37a Copa Amèrica a Catalunya. Destaquen actuacions per impulsar l'ús de l'hidrogen verd al sector nàutic català o el desenvolupament del primer videojoc de la Copa Amèrica amb proveïdors catalans, entre d'altres.


    Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

     

    Twitter: @empresacat | @treballcat | @ccamcat

    Facebook: Empresa | Treball | CCAM

    Linkedin: Empresa | Treball

    Youtube: Empresa | Treball


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16707 {"title":"Es crea la primera iniciativa público-privada per impulsar la descarbonització del sector nàutic a Catalunya","published_date":"2024-05-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/09\/15\/39\/7c0c7f41-ff7a-40de-9c88-b2c94351abe3.jpeg","id":"16707"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-09/16707-crea-primera-iniciativa-publico-privada-impulsar-descarbonitzacio-sector-nautic-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.