President Aragonès: "Rebutgem l'OPA hostil del BBVA contra el Banc Sabadell perquè afectaria l'economia i els llocs de treball del país"

En declaracions als mitjans, el cap de l'Executiu ha denunciat que és "una amenaça per a la competència" i ha afirmat que el país "necessita entitats financeres amb capacitat de decisió des de Catalunya"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat el seu rebuig per l'OPA hostil anunciada avui pel BBVA contra el Banc Sabadell. I ho ha argumentat amb tres raons: "perquè la concentració bancària comportaria un dany irreparable a l'economia catalana; pel risc de perdre centres de decisió a Catalunya, amb l'impacte que tindria en l'accés de les empreses i de les famílies al crèdit, i perquè comportaria inevitablement una pèrdua de llocs de treball".

Imagen del artículo President Aragonès: Rebutgem l'OPA hostil del BBVA contra el Banc Sabadell perquè afectaria l'economia i els llocs de treball del país

En declaracions als mitjans, aquest migdia, el cap de l'Executiu també ha denunciat que l'OPA "és una amenaça per a la competència" i ha assegurat que "tindrem una actitud proactiva i ens posarem en contacte amb les autoritats de competència, tant a de Catalunya com de l'Estat i d'Europa, per expressar amb dades i arguments aquestes raons". "Perquè les autoritats de competència també hi tenen molt a dir amb aquesta eventual fusió i sobretot per defensar l'economia del país", ha reblat.

En aquesta mateixa línia, Pere Aragonès ha fet notar que "l'economia necessita més entitats financeres i no menys; necessita entitats financeres amb presència i amb capacitat de decisió des de Catalunya i no des d'altres llocs". I ha assenyalat que "continuarem fent un seguiment i conversant amb les entitats financeres per veure com evoluciona tota aquesta situació".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16700 {"title":"President Aragonès: \"Rebutgem l'OPA hostil del BBVA contra el Banc Sabadell perquè afectaria l'economia i els llocs de treball del país\"","published_date":"2024-05-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/09\/13\/40\/339cfe14-cfb0-4884-bf3d-c892a9665ea6.jpg","id":"16700"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-09/16700-president-aragones-rebutgem-opa-hostil-bbva-banc-sabadell-perque-afectaria-economia-llocs-treball-pais https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.