080 Barcelona Fashion i Rec.0: 5a edició unint moda sostenible i talent emergent

Imagen del artículo 080 Barcelona Fashion i Rec.0: 5a edició unint moda sostenible i talent emergent

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Les marques guanyadores del concurs impulsat per les dues plataformes de moda disposaran d'un punt de comercialització i promoció a l'espai d'ecodisseny del 080 Barcelona Fashion al Rec.0El festival Rec.0 se celebrarà a Igualada del 8 a l'11 de maig

080 Barcelona Fashion serà present al festival Rec.0, al barri del Rec d'Igualada des d'avui, dimecres 8, fins al dissabte 11 de maig. Un any més, les dues entitats han unit esforços per promoure el talent creatiu del país i les quatre propostes premiades en el concurs de dissenyadores i dissenyadors de moda sostenible tindran aquests dies un punt de comercialització a l'espai 080 Barcelona Fashion dins del Rec.0.

L'espai 080 Barcelona Fashion es troba al Rec Imperdible, l'espai de moda sostenible del Rec.0, ubicat a la primera planta del Museu de la Pell. Aquí s'hi podran trobar les diferents propostes creatives de les marques de moda guanyadores del concurs: Calamoon, NiaLafoz, Kris Mïkita i Denise.

Aquest certamen és una col·laboració entre 080 Barcelona Fashion -la plataforma de moda que impulsa el Govern, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda del Departament d'Empresa i Treball - i el festival Rec.0 amb l'objectiu de donar suport i visibilitat al talent emergent. En cinc edicions s'han premiat vint marques i s'hi han presentat centenars de propostes. Moltes de les marques premiades segueixen al Rec.0 venent els seus productes.

Calamoon és la marca de la dissenyadora Elisabet Garcia Alba, que segueix la filosofia Body Neutrality i ofereix vestits de bany en talla única, adaptant-se a totes les formes corporals des de XXS fins a XXXL. El teixit reciclat, elàstic i frunzit, evoca la moda dels vuitanta amb un nou enfocament inclusiu i colorit. Confeccionats a Segur de Calafell, personalitzen peces segons necessitats per evitar excessos d'estoc i practiquen l'upcycling: reciclar sobrants de roba per crear noves peces.

NiaLafoz, nascuda el 2023 a Mataró, és la marca de moda inclusiva dissenyada per a Emma Lafoz Pérez. Les seves peces estan dissenyades per integrar persones amb discapacitat física al món de la moda. Per fer-ho, els seus dissenys compten amb una estructura que facilita el procés de vestir-se i desvestir-se, incloent-hi alternatives innovadores com a botons impresos en 3D.

Kris Mïkita és la marca fundada per Cristina Cañellas Estrada, especialitzada en el disseny de bosses de mà i accessoris fets de pell seguint un estil modern d'inspiració arquitectònica i minimalista. Destaca per crear dissenys exclusius de luxe, utilitzant la pell com a matèria primera, prioritzant la sostenibilitat i la qualitat. Fa servir cuirs d'adobament vegetal, per respectar el medi ambient i generar un acabat natural de la pell, procedents de la indústria alimentària.

Denise és el projecte de moda de la dissenyadora Denise Graus Cubeles, que desafia les convencions, oferint peces de roba inspirades en l'expressió de valors i els compromisos personals. Trencant barreres de gènere i edat, les seves col·leccions càpsula de producció limitada promouen el "made-to-order" en línia (creació per encàrrec), per tal de generar el mínim estoc i el mínim residu. Cada peça, elaborada artesanalment en tallers locals, fa servir l'upcycling per transformar teixits oblidats en peces úniques i sostenibles.

L'espai Rec Imperdible comptarà també amb xerrades i tallers vinculats amb la moda i la sostenibilitat. Durant els dies del Rec.0 hi haurà la taula rodona: "El negoci de la segona mà, una moda o el futur?", el dijous 9 de maig a les 19 h, amb la participació d'agents i empreses vinculades amb el món de la segona mà com Joan Carles Montes Patiño, del departament de comunicació d'Humana; Paola Cirelli, dissenyadora de moda especialista en branding, sostenibilitat i escriptora; Carmina Pairet Viñas, responsable de màrqueting de l'Arca Barcelona La periodista especialitzada en moda Maria Almenar Molina moderarà l'acte. Així mateix, el divendres 10 de maig a les 19 h tindrà lloc la xerrada "Decàleg de la moda sostenible de So Good" de la periodista i divulgadora especialitzada en tendències de moda sostenible Sònia Flotats Álvarez.

Rec.0 | Experimental Stores és un festival de pop-up stores de moda. Combina les vendes d'estocs d'un centenar de marques de moda amb la gastronomia, activitats culturals i música en directe en un escenari industrial únic: el barri del Rec d'Igualada.



@empresacat | @treballcat

►►► més xarxes socials


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16658 {"title":"080 Barcelona Fashion i Rec.0: 5a edició unint moda sostenible i talent emergent","published_date":"2024-05-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/07\/15\/58\/64e452a4-1c44-4018-9458-9b108448cacc.jpg","id":"16658"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-08/16658-080-barcelona-fashion-rec-0-5a-edicio-unint-moda-sostenible-talent-emergent https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.