El Govern atorga una subvenció de 800.000 euros a l'agència de l'ONU per als refugiats palestins

Imagen del artículo El Govern atorga una subvenció de 800.000 euros a l'agència de l'ONU per als refugiats palestins

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Amb aquesta contribució, el Govern preveu atorgar, al llarg del 2024, 1,6 milions a les entitats de les Nacions Unides d'ajuda a Palestina, un augment del 15% respecte l'any passat

El Govern ha aprovat una contribució de 800.000 euros a UNRWA, l'agència de les Nacions Unides per als refugiats de Palestina al Pròxim Orient, per seguir donant resposta a la situació de crisi humanitària als territoris palestins, especialment a la situació d'emergència humanitària a la Franja de Gaza.

Amb aquesta nova aportació, el Govern referma el compromís per fer front a l'emergència humanitària que s'està vivint als territoris palestins, i ho fa amb una aposta clara pel sistema de Nacions Unides. La subvenció cobreix l'emergència de Gaza, però també dona suport al programa de salut sexual i reproductiva de dos camps de refugiats a Cisjordània.

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament compta amb una llarga trajectòria de treball i col·laboració amb UNRWA, iniciada l'any 2004, finançant projectes i programes de salut, de suport psicosocial, de resposta a les crides d'emergència, ja sigui de distribució alimentària o d'elements d'aixopluc a la població refugiada palestina.

De fet, el passat mes d'octubre, el Govern ja va adjudicar un ajut per un valor també de 800.000 euros a UNRWA, per donar suport al programa de salut materna-infantil als centre de salut de Deir al-Balah (Gaza) i Askar i Balata (Cisjordània); així com una segona contribució extraordinària de 295.000 euros, per a la distribució alimentària d'emergència a la població de Palestina a la Franja de Gaza després de l'escalada de violència a l'octubre del 2023.

La guerra a Gaza està provocant una greu crisi humanitària a la Franja de Gaza. El bloqueig de subministraments bàsics, l'ordre de desplaçament forçós del nord de la Franja cap al sud i els bombardejos indiscriminats d'infraestructures civils han situat la població d'aquest territori en situació d'emergència. L'escalada d'hostilitats a Gaza també ha tingut un greu impacte en la vida, la seguretat i els mitjans de subsistència de les persones que viuen al Cisjordània i Jerusalem est.

Per tot plegat, la previsió d'enguany és fer una aportació a entitats de les Nacions Unides d'ajuda a Palestina d'1,6 milions d'euros, un augment del 15% respecte del 2023.

La posició del Govern sobre la crisi a Gaza

El Govern condemna els atacs indiscriminats contra la població civil i exigeix l'alliberament dels ostatges, així com un alto el foc immediat i permanent, tal com demana la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU i un accés continuat i suficient d'ajut humanitari per respondre a les necessitats immediates de la població civil gaziana.

A més, l'executiu català insta al reconeixement de l'estat palestí per avançar cap a una resolució estable del conflicte i insisteix en la necessitat de complir amb el dret internacional humanitari i aturar el comerç d'armes amb Israel.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16649 {"title":"El Govern atorga una subvenció de 800.000 euros a l'agència de l'ONU per als refugiats palestins","published_date":"2024-05-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/07\/14\/04\/a0c9ca1e-91e8-437d-85ec-79f01c6c1f3c.jpg","id":"16649"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-07/16649-govern-atorga-subvencio-800-000-euros-agencia-onu-als-refugiats-palestins https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.