El Govern reconeix oficialment l'entitat Amicale des Catalans de Lió com a comunitat catalana a l'exterior

Imagen del artículo El Govern reconeix oficialment l'entitat Amicale des Catalans de Lió com a comunitat catalana a l'exterior

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. Fundada el 1912, té com a objectiu establir vincles d'amistat entre els catalans establerts a la regió de Lió i promoure la cultura catalana
  2. El Govern ha aprovat reconèixer oficialment l'entitat Amicale des Catalans de la Région de Lyon-La Flama del Canigó com a comunitat catalana a l'exterior. Aquesta incorporació se suma al més d'un centenar d'entitats que figuren al registre de comunitats catalanes a l'exterior amb reconeixement oficial de la Generalitat de Catalunya arreu del món.

    Fundada el 16 d'abril de 1912 per un grup de catalans i catalanes acabats d'arribar al nord de la ciutat de Lió, l'associació ha canviat diverses vegades de nom, fins a esdevenir l'Amicale des Catalans de la Région de Lyon-La Flama del Canigó. També ha canviat diverses vegades de seu; actualment, l'acull la Maison Berty Albrecht de l'Ajuntament de Villeurbanne.

    El seu objectiu és establir, mantenir i reforçar l'amistat entre les famílies catalanes i els simpatitzants amb Catalunya establerts a la regió de Lió, així com promoure el desenvolupament de la cultura i el folklore catalans, a través d'activitats obertes a tothom durant tot l'any.

    L'entitat va presentar la sol·licitud per ser reconeguda com a comunitat catalana a l'exterior el 31 de desembre de 2023, juntament amb tota la documentació acreditativa exigida. Ara, el Govern ha acordat aquest reconeixement, notificar-lo a l'entitat i publicar-lo al Diari Oficial de la Generalitat.

    Les comunitats catalanes a l'exterior

    Les comunitats catalanes a l'exterior són un punt de trobada i de referència per als catalans i catalanes que viuen fora del país i que volen conservar i enriquir el seu vincle amb la llengua i la cultura catalanes. Les comunitats també col·laboren amb institucions i entitats del seu entorn per promoure el coneixement de Catalunya.

    El reconeixement oficial com a comunitat catalana a l'exterior permetrà a l'Amicale des Catalans de Lió ser beneficiària dels serveis, ajuts i prestacions que ofereix el Govern.

    El nou portal de la Catalunya a l'exterior

    El passat 20 d'abril, en el marc del seu viatge institucional a Ciutat de Mèxic, la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, va anunciar l'apertura del portal de la Catalunya a l'exterior, un nou web que agrupa els serveis i tràmits que la Generalitat ofereix als catalans i les catalanes residents a l'estranger.

    La pàgina s'organitza segons les diferents fases del procés migratori: Marxar a l'estranger, Viure fora i Tornar a Catalunya, cadascuna amb els seus serveis i tràmits relacionats. També hi ha un espai específic sobre l'aprenentatge de la llengua catalana fora del país, de l'agenda d'activitats de la Catalunya exterior i d'actualitat.

    Dins la fase Viure fora, hi ha un apartat de les comunitats catalanes a l'exterior, en el qual apareix un mapa per localitzar aquestes comunitats al món i s'explica com posar-s'hi en contacte. També es resolen preguntes freqüents sobre el procés de registre de les entitats com a comunitats catalanes a l'exterior i sobre les subvencions que poden rebre.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16648 {"title":"El Govern reconeix oficialment l'entitat Amicale des Catalans de Lió com a comunitat catalana a l'exterior","published_date":"2024-05-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/07\/14\/07\/bedb8254-82d7-42f0-9b2f-ff010cc80a8a.jpg","id":"16648"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-07/16648-govern-reconeix-oficialment-entitat-amicale-des-catalans-lio-comunitat-catalana-exterior https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.