Territori instal·larà per primer cop un sistema que desencadena allaus de manera controlada per a millorar la protecció de la C-28 a la Bonaigua

Imagen del artículo Territori instal·larà per primer cop un sistema que desencadena allaus de manera controlada per a millorar la protecció de la C-28 a la Bonaigua


  1. El Departament licita la redacció del projecte, que representa una primera fase d'actuacions similars a la zona i està valorada en 1,5 MEUR

El Departament de Territori ha licitat la redacció d'un projecte per a millorar la protecció davant de possibles allaus a la zona del Cap del Port del Port de la Bonaigua, a la C-28. El document definirà les actuacions necessàries per a desenvolupar un sistema d'activació controlada d'allaus, per primer cop a la xarxa viària de la Generalitat, que permetrà afavorir la mobilitat en aquest entorn.

La redacció del projecte es licita per un import de 94.000 euros i un termini de nou mesos i les obres estan valorades en 1,5 MEUR. L'objectiu de l'actuació és reduir el risc que els allaus que es poden produir en aquest àmbit afectin la calçada. El projecte recollirà els treballs necessaris per aplicar un sistema de protecció actiu, diferent de l'habitual de barreres antiallaus (passiu). Aquest sistema inclou la instal·lació de tubs (explosors) en punts estratègics que expulsen gas mitjançant control remot per a desencadenar una allau, així com les canalitzacions corresponents. Aquest sistema es pot utilitzar en condicions meteorològiques adverses i sense la manipulació d'explosius.

El projecte inclou la instal·lació de dues unitats de protecció d'aquest tipus en un tram que abasta 1,7 quilòmetres de la C-28 i representa la primera fase d'una sèrie d'actuacions similars que s'executaran anualment a partir del 2025 amb l'objectiu de millorar la protecció contra les allaus al conjunt del Port de la Bonaigua.



Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16628 {"title":"Territori instal·larà per primer cop un sistema que desencadena allaus de manera controlada per a millorar la protecció de la C-28 a la Bonaigua","published_date":"2024-05-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/07\/09\/11\/bc823730-4cc1-4f9c-9d39-fc89fc133d6f.jpg","id":"16628"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-07/16628-territori-instal-lara-cop-sistema-desencadena-allaus-manera-controlada-millorar-proteccio-c-28-bonaigua https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.