Vicepresidenta Vilagrà: "Qui ataqui el català, sap que trobarà el Govern de cara"

La vicepresidenta ha participat en la tercera reunió del Comitè de Pilotatge de l'Àrea Funcional de l'EsCat a PerpinyàDurant la reunió, s'han donat a conèixer els 6 projectes que optaran a un cofinançament de 2,2 M€ de la primera convocatòria EsCatLa ciutadania transfronterera prendrà part en el procés d'avaluació dels projectes a través d'una consulta

Imagen del artículo Vicepresidenta Vilagrà: Qui ataqui el català, sap que trobarà el Govern de cara


La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, tanca avui a Perpinyà, a la Catalunya Nord, un ronda d'actes que l'ha portat a visitar tots els territoris de parla catalana i on ha reafirmat un cop més el compromís del Govern amb la defensa del català: "la llengua ha estat i seguirà sent una de les grans prioritats d'aquest Govern. I això inclou defensar-la amb tota la força i amb tots els recursos arreu dels Països Catalans, on malauradament està sent atacada". I ha afegit: "Qui ataqui el català, sap que trobarà el Govern de cara". Unes paraules que ha pronunciat a la sortida de la reunió del Comitè de Pilotatge de l'Àrea Funcional de l'Espai Català Transfronterer (EsCat), un organisme creat recentment per enfortir la cooperació social i econòmica, així com la cultura i la llengua catalana als territoris transfronterers. Per Vilagrà, iniciatives com aquestes són "imprescindibles" per enfortir els llaços amb els territoris de la Catalunya Nord.

Durant la reunió, s'han donat a conèixer les candidatures de la primera convocatòria EsCat de projectes estructurants. Una convocatòria que la vicepresidenta ha qualificat "d'històrica" i on s'han presentat 6 projectes de "gran qualitat" vinculats al sector universitari, esportiu, econòmic i social. Tots ells optaran a un cofinançament de 2,2 M€ per tirar endavant uns projectes que milloraran la vida de la ciutadania transfronterera. Per a participar en la convocatòria, tots els projectes estructurants havien de complir dues condicions. La primera, que fossin iniciatives paritàries entre les comarques gironines i les de la Catalunya Nord. I la segona, que tinguessin una incidència real ambdues bandes de la frontera administrativa.

Un cop finalitzat el procés de presentació de candidatures, el següent pas és el d'avaluació. I és aquí on es demanarà la implicació de la ciutadania a través d'una consulta. Se'ls demanarà que valorin amb 5 punts els projectes i juntament amb els criteris del comitè es decidirà el pressupost que rebrà cadascun d'ells. Per Vilagrà, el fet d'implicar la ciutadania en el procés "respon a la voluntat del Govern de posar la ciutadania al centre i impulsar la participació".

Així mateix, la vicepresidenta ha explicat que amb l'impuls d'aquests projectes es vol aconseguir tres objectius clars: enfortir el desenvolupament d'un territori estable i facilitador de la cooperació, avançar cap a un territori més resilient i consolidar l'espai de vida transfronterer per reforçar-ne el sentiment de pertinença.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16589 {"title":"Vicepresidenta Vilagrà: \"Qui ataqui el català, sap que trobarà el Govern de cara\"","published_date":"2024-05-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/03\/13\/06\/6452b27e-a52b-4f83-8b67-3abe8b7449d3.jpg","id":"16589"} catalunya Direcció General de Comunicació,Laura Vilagrà,Presidencia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-03/16589-vicepresidenta-vilagra-ataqui-catala-sap-trobara-govern-cara https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.