Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional detenen una dona que obligava una altra a prostituir-se en un domicili de Salt (Girona)

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional detenen una dona que obligava una altra a prostituir-se en un domicili de Salt (Girona)

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La detinguda es va aprofitar de la situació de vulnerabilitat de la víctima per captar-la mitjançat engany i falses promeses. En el mateix operatiu, una altra dona va quedar investigada pels fets investigats . La víctima havia d'estar disponible 24 hores al dia. No podia rebutjar els serveis sexuals i havia de lliurar tots els diners recaptats

Agents de la Policial de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat Central de Tràfic d'Éssers Humans de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), juntament amb la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Barcelona del Cos Nacional de Policia, van detenir el passat 14 de març una dona per un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, un delicte relatiu a la prostitució coactiva així com un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers. En el mateix operatiu, una altra dona va quedar investigada pels fets investigats.

La investigació, tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona, es va iniciar a mitjans de l'any passat quan els agents d'ambdós cossos policials van tenir coneixement que una dona, resident a Colòmbia, havia estat enganyada per una compatriota seva, que li oferia una feina remunerada per treballar a l'Estat i s'aprofitava de la situació de vulnerabilitat amb la que es trobava en aquell moment. Des del país d'origen la xarxa estava en contacte amb una dona, també de nacionalitat colombiana i resident a Salt, que li va confirmar que podria aconseguir una bona feina.

A la seva arribada, va ser recollida a l'aeroport i traslladada a un domicili situat a Salt (Girona), on li van comunicar el deute pendent per un import de 8.000 euros que havia de saldar exercint la prostitució.

La víctima havia d'estar disponible les 24 hores al dia, tots els dies de la setmana i no podia rebutjar els serveis i lliurant tots els diners recaptats a la dona que l'estava explotant.

Investigació policial

Després de mesos d'investigació, durant els quals es van sol·licitar entre d'altres mesures, les intervencions telefòniques de les principals investigades, el passat 14 de març es va dur a terme el dispositiu policial en el decurs del qual es va fer una entrada i registre judicial en un pis prostíbul. L'equip conjunt d'investigació va poder alliberar la víctima de tràfic d'éssers humans.

La detinguda va passar a disposició judicial del Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona.


Oficina de Comunicació

Girona, 03 de maig 2024

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16576 {"title":"Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional detenen una dona que obligava una altra a prostituir-se en un domicili de Salt (Girona)","published_date":"2024-05-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/03\/07\/51\/263df9a0-be7d-49dd-be32-adfaeff1ca3d.jpg","id":"16576"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-03/16576-mossos-esquadra-policia-nacional-detenen-dona-obligava-altra-prostituir-se-domicili-salt-girona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.