El Govern de la Generalitat aprova l'oferta d'ocupació pública que permetrà convocar 900 places de Mossos, 300 de Bombers i 105 d'Agents Rurals

Imagen del artículo El Govern de la Generalitat aprova l'oferta d'ocupació pública que permetrà convocar 900 places de Mossos, 300 de Bombers i 105 d'Agents Rurals

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui l'Oferta d'Ocupació Pública (OPP) de l'any 2024, que permetrà tirar endavant noves convocatòries per a Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat i Agents Rurals.

En concret, s'inclou una convocatòria de 900 places de l'escala bàsica del Cos de Mossos d'Esquadra que està prevista que es publiqui el proper mes de setembre. D'aquesta manera, la nova promoció de mossos s'incorporaria a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya l'octubre de 2025.

Aquesta legislatura s'han aprovat tres convocatòries al Cos de Mossos d'Esquadra amb 2.540 noves places. La incorporació de nous agents permetrà reforçar la plantilla del cos amb l'objectiu final d'arribar a 22.000 agents de cara a l'any 2030.

En el cas de Bombers de la Generalitat, l'OPP aprovada avui pel Govern permetrà tirar endavant una convocatòria de 300 noves places d'accés al cos per aquest 2024 en la categoria de bomber/a de primera de l'escala tècnica, que està previst que es publiqui aquesta tardor.

El procés de selecció del nou personal per al Cos de Bombers és el concurs-oposició, que es complementa amb una fase formativa i una de pràctiques. La primera fase, la d'oposició, atorgarà a les persones participants un màxim de 40 punts i constarà de cinc proves: coneixements, físiques, oficis, avaluació psicològica i mèdica. Hi haurà una sisena prova per a les persones aspirants que no acreditin coneixements de llengües catalana i castellana.

Per últim, l'Oferta d'Ocupació Pública farà possible també la convocatòria de 105 d'efectius de l'escala bàsica del Cos d'Agents Rurals que es publicarà a finals d'any. El Pla Estratègic del Cos d'Agents Rurals preveu un increment de la plantilla fins a l'any 2024 de 300 efectius, alhora que un increment de 50 places de personal tècnic, administratiu i personal laboral per consolidar l'estructura d'aquest. L'objectiu és consolidar el cos i començar a desplegar les diferents categories professionals i els diferents grups especials i de suport que han de conformar el Cos d'Agents Rurals.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16526 {"title":"El Govern de la Generalitat aprova l'oferta d'ocupació pública que permetrà convocar 900 places de Mossos, 300 de Bombers i 105 d'Agents Rurals","published_date":"2024-04-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/04\/30\/16\/52\/f3af5f3b-dd88-489a-a913-5d382c57f325.jpeg","id":"16526"} catalunya interior,Joan Ignasi Elena i Garcia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-30/16526-govern-generalitat-aprova-oferta-ocupacio-publica-permetra-convocar-900-places-mossos-300-bombers-105-agents-rurals https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.