El Govern impulsa un canvi normatiu per reduir els terminis de les valoracions de discapacitat i dependència

Imagen del artículo El Govern impulsa un canvi normatiu per reduir els terminis de les valoracions de discapacitat i dependència

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els equips qualificadors de la discapacitat s'obriran a nous perfils professionals per facilitar la contractació de personal i la cobertura de vacantsEs crearà un equip de cribratge, que examinarà les sol·licituds presentades abans de derivar-les a les unitats de valoració

El Govern impulsarà un canvi normatiu i un seguit de mesures per agilitzar els tràmits i escurçar els terminis de les valoracions dels graus de discapacitat i dependència. Entre les actuacions previstes, destaca l'obertura dels equips de valoració i reconeixement de la discapacitat a nous perfils professionals per facilitar la contractació de personal i poder cobrir les vacants que existeixen actualment i que dificulten el funcionament del servei. Així, es podran incorporar a aquests equips professionals de l'àmbit sanitari o social amb perfil d'infermeria, fisioteràpia o teràpia ocupacional.

També es crearà un nou equip de cribratge, que s'encarregarà d'examinar prèviament les sol·licituds presentades. Això permetrà, per exemple, detectar si es pot fer una valoració d'ofici o poder derivar peticions a un equip de qualificació concret.

S'aposta per l'elaboració d'un projecte de decret que reguli, íntegrament i conjuntament, el procediment de reconeixement del grau de discapacitat i de la dependència a Catalunya. Prèviament, es convocarà una consulta pública.

També es regularà el temps per demanar una revisió de grau de dependència, és a dir, s'establirà un període màxim per donar més garanties a la ciutadania.

El futur decret, per tant, persegueix garantir els drets i millorar l'atenció a les persones amb discapacitat i en situació de dependència i, concretament, assolir els objectius següents:

  1. Millorar, simplificar i agilitzar el procediment per al reconeixement del grau de discapacitat i de la dependència.
  2. Reduir les llistes d'espera per a la valoració del grau de discapacitat i de la dependència i escurçar els terminis de citació.

Es donarà així resposta a moltes de les consultes i reclamacions que es presenten al servei de valoracions. D'altra banda, s'alleujarà la situació de les persones que, en no tenir reconeguda la situació de discapacitat o dependència, es troben amb dificultats per accedir a serveis o prestacions.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16521 catalunya Delegació a Girona,Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-30/16521-govern-impulsa-canvi-normatiu-reduir-terminis-valoracions-discapacitat-dependencia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.