El Govern aprova el Pla estratègic de mobilitat i gènere per a la millora de la seguretat de les dones i els col·lectius LGBTI en el transport públic

Imagen del artículo El Govern aprova el Pla estratègic de mobilitat i gènere per a la millora de la seguretat de les dones i els col·lectius LGBTI en el transport públic

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. L'Executiu valida un nou pla amb 43 mesures amb l'objecte d'incorporar de manera transversal la perspectiva de gènere a la planificació del transport i la mobilitat
  2. Concreta el desplegament d'actuacions específiques amb especial èmfasi en les dificultats en la mobilitat de les dones al món rural, les cuidadores de persones dependents i de dones que treballen en el sector del transport i el repartiment a domicili
  3. Es tracta d'un pla pioner, fruit de la col·laboració entre els departaments de Territori i d'Igualtat i Feminismes, i altres entitats del sector del transport
  4. El Consell Executiu ha aprovat el Pla estratègic de mobilitat i gènere (PEMG) que ha elaborat la Direcció General de Transports i Mobilitat, del Departament de Territori, amb la voluntat de millorar la seguretat de les dones i els col·lectius LGBTI en el transport públic. Es tracta d'un pla pioner amb una visió integral del sector del transport, i incorpora de manera transversal la perspectiva de gènere a la planificació del transport i la mobilitat.

    El nou document és fruit del treball conjunt amb el Departament d'Igualtat i Feminismes, en col·laboració amb altres entitats del sector. S'ha redactat a través d'un procés participatiu entre administracions, empreses, entitats i grups socials determinats (dones, persones migrades, amb discapacitat, LGBTI+, joves, etc.).

    El Pla exposa els reptes en l'àmbit del transport públic, i pretén atendre les diferents problemàtiques que afecten específicament les dones i col·lectius com l'LGBTI, que pateixen situacions de discriminació i violència.

    El Pla estratègic de mobilitat i gènere desenvolupa 43 mesures amb les eines necessàries i actuacions concretes a dur a terme per erradicar les situacions de violències masclistes i LGBTI-fòbiques que es produeixen a l'espai públic i en el transport públic.

    En aquest sentit, el Pla, coordinat amb el Pla Nacional per a la prevenció de les violències masclistes a Catalunya, posa especial èmfasi a donar solució a les dificultats en la mobilitat per a les dones residents en entorns rurals, impulsant les parades de bus a demanda. D'altra banda, proposa la creació d'un abonament per al transport públic amb tarifes reduïdes per a les cuidadores de persones dependents, dones víctimes de violència masclista i altres col·lectius en situació de vulnerabilitat.

    Així mateix, el nou Pla planteja l'elaboració d'eines pràctiques per prevenir l'assetjament sexual i l'LGBTI-fòbia en el transport, com ara el botó lila en les aplicacions del transport públic i el repartiment de mercaderies a domicili. Precisament, un dels objectius específics del Pla és garantir que els espais de repartiment i les àrees d'estacionament siguin segurs. Així, es considera redissenyar-los tenint en compte elements com la il·luminació, l'accessibilitat, la conservació dels equipaments i l'afluència de gent, entre d'altres.

    Aquestes accions pivoten sobre quatre eixos d'actuació i tres línies transversals que han de permetre l'adopció i implementació del planejament en el decurs de cinc anys.

    Els quatre eixos són:

    1. Conèixer la mobilitat amb perspectiva de gènere interseccional.
    2. Erradicar les violències masclistes i LGBTI-fòbiques en el sistema de transport.
    3. Enfortir la paritat de gènere i la cultura institucional en el sector del transport.
    4. Atendre les necessitats i els patrons de viatge de les dones.
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16517 {"title":"El Govern aprova el Pla estratègic de mobilitat i gènere per a la millora de la seguretat de les dones i els col·lectius LGBTI en el transport públic","published_date":"2024-04-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/04\/30\/13\/19\/63297930-a7da-441c-a8fb-d6cda84e10a8.jpg","id":"16517"} catalunya Delegació a Girona,Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-30/16517-govern-aprova-pla-estrategic-mobilitat-genere-millora-seguretat-dones-col-lectius-lgbti-transport-public https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.