La 1a onada de l'Enquesta longitudinal entra al Registre d'Estudis d'Opinió

Imagen del artículo La 1a onada de l'Enquesta longitudinal entra al Registre d'Estudis d'Opinió

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Avui, 30 d'abril de 2024, ha entrat al Registre d'Estudis d'Opinió (REO) del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) la primera onada de l'Enquesta longitudinal del Panel Ciutadà de Catalunya, realitzada entre desembre de 2023 i gener de 2024. S'incorpora al REO amb el número de registre 1093, d'acord amb els terminis que estableix la llei del CEO.

Amb aquesta primera onada es posa en marxa un projecte dissenyat per tal d'estudiar el canvi d'actituds, creences i opinions dels catalans i catalanes al llarg dels propers anys. Per primer cop a Catalunya, es planteja un estudi d'actituds, valors i opinions en forma d'enquesta panel, una metodologia que permetrà fer les mateixes preguntes a la mateixa mostra de persones un cop l'any i es repetirà el mateix procés al llarg dels propers anys. El Panel Ciutadà de Catalunya és infraestructura de país per conèixer millor la societat catalana, complementària al Baròmetre d'Opinió Política que realitza el CEO des de fa anys.

La voluntat és que el Panel Ciutadà tingui continuïtat en el temps. Per això l'estudi defuig les qüestions més conjunturals per fixar-se en els canvis socials i culturals més de fons. És per això que les preguntes que s'hi inclouen són sobre el que anticipem que seran els grans reptes de la societat catalana la propera dècada, que van des de la qüestió nacional al canvi climàtic, el canvi tecnològic o el demogràfic, incloent-hi la natalitat o la immigració, entre d'altres. L'enquesta també presta atenció a les opinions i actituds sobre qüestions de gènere, diversitat sexual, diversitat cultural i religiositat, o a la relació de la ciutadania amb la política i les institucions.

L'enquesta s'ha realitzat a població de 16 i més anys resident a Catalunya mitjançant enquestes autoadministrades a una mostra final de 6.813 persones, 5.410 de les quals van respondre en línia (un 79,4%) i les 1.403 restants, en paper (un 20,6%).

Podeu consultar l'estudi complet al web del CEO

Ficheros adjuntos

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16508 {"title":"La 1a onada de l'Enquesta longitudinal entra al Registre d'Estudis d'Opinió","published_date":"2024-04-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/04\/30\/10\/25\/cb891a16-0729-4651-a11b-96c9f6468cfd.png","id":"16508"} catalunya Centre Estudis Opinió,Jordi Muñoz, director https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-30/16508-1a-onada-enquesta-longitudinal-entra-registre-estudis-opinio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.