El Govern signa un acord amb Occitània per cooperar en àmbits com el medi ambient, la llengua i els transports

Catalunya i Occitània treballaran conjuntament en àrees estratègiques d'interès comú i reforçaran així els lligams històrics que les uneixen Una comissió farà un seguiment permanent dels progressos de l'acord i n'avaluarà els resultats

Imagen del artículo El Govern signa un acord amb Occitània per cooperar en àmbits com el medi ambient, la llengua i els transports

El Govern de Catalunya i la Regió Occitània han signat un acord per cooperar en àmbits d'interès comú en els pròxims quatre anys i enfortir, així, els lligams d'amistat, econòmics i institucionals entre ambdós territoris.

El document signat pel president de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, i la presidenta de la Regió Occitània, Carole Delga, renova l'acord de cooperació transfronterera del 2019 i estableix quatre eixos de cooperació bilateral: pacte verd, drets socials i igualtat, mobilitat i desenvolupament socioeconòmic, i política euromediterrània. Els dos territoris hauran de concretar, en un pla de treball biennal, aquests eixos en accions sectorials, especialment en 16 àrees, entre elles:

  1. Medi ambient: canvi climàtic, biodiversitat, qualitat de l'aire, gestió de l'aigua i gestió dels residus.
  2. Descarbonització industrial i sobirania energètica.
  3. Llengua catalana i occitana.
  4. Transports, en particular ferroviaris i per carretera (de viatgers i mercaderies).
  5. Joventut, feminismes i igualtat.
  6. Turisme sostenible i responsable.
  7. Mobilitat laboral i formació professional.
  8. Recerca i innovació.

Catalunya i Occitània han acordat, a més, treballar per desenvolupar la funció de les autoritats regionals en el procés de construcció europea. Precisament, la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, sempre ha defensat el rol dels governs més propers a la ciutadania, tant en l'àmbit comunitari com, també, al sistema de Nacions Unides.

Els dos territoris s'han compromès, finalment, a establir una Comissió de Seguiment, que es reunirà alternativament a Catalunya i Occitània, per fer una coordinació de la col·laboració, un seguiment dels progressos i l'avaluació dels resultats.

El text neix de la trobada entre el president Aragonès i la presidenta Delga al Palau de la Generalitat el maig de l'any passat, en què van acordar renovar l'acord de cooperació existent, donant forma a un partenariat estratègic entre Catalunya i Occitània.

Fa dècades que els dos territoris comparteixen lligams històrics i relacions de proximitat. Formen part de la Comunitat de Treball dels Pirineus des del 1983, de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània des del 1991 i de la Comissió Intermediterrània de la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16428 {"title":"El Govern signa un acord amb Occitània per cooperar en àmbits com el medi ambient, la llengua i els transports","published_date":"2024-04-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/85972-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"16428"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-25/16428-govern-signa-acord-occitania-cooperar-ambits-medi-ambient-llengua-transports https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.