L'APDCAT promou l'educació digital en el marc del projecte d'innovació educativa SX3 Academy

Imagen del artículo L'APDCAT promou l'educació digital en el marc del projecte d'innovació educativa SX3 Academy

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) promou l'educació digital mitjançant la SX3 Academy, la primera escola de drets digitals dels infants a Catalunya, un projecte d'innovació educativa en què participa juntament amb 3Cat, la Fundació Mobile World Capital, i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, que compta amb fons Next Generation del Departament d'Educació, dins del Pla Estratègic d'Educació Digital de Catalunya.

El projecte pretén formar i donar eines al professorat de primària perquè acompanyi els infants i joves en la seva educació mediàtica i benestar digital.

Mitjançant aquesta iniciativa, es pretén traslladar als centres educatius la necessitat de garantir entorns digitals ètics, crítics inclusius i responsables, així com a gestionar la pròpia identitat digital, i la privacitat de manera conscient.

La primera edició del projecte, que va arrencar l'octubre passat, ha implicat una comunitat educativa formada per 2861 alumnes i 257 docents de nou escoles de primària de tot Catalunya, liderades per un equip motor format per 30 mestres. Com fan a les seves aules amb l'alumnat, els professors i professores han estudiat continguts relacionats amb la capacitació i el benestar digital, i han hagut de demostrar els aprenentatges adquirits amb pràctiques amb l'alumnat.

Concretament, l'escola de drets digitals aprofundeix en tres blocs formatius: educació mediàtica, benestar digital i creació de continguts. L'objectiu és aprendre a gestionar la pròpia identitat digital, la privacitat i les dades personals de manera conscient i sobirana, així com disposar d'un bon estat de salut físic, psicològic i emocional en un món hiperconnectat. S'aborden els riscos de les tecnologies digitals i les xarxes socials i es donen consells per assolir hàbits saludables.  El projecte ha comptat amb l'assessorament de les entitats participants pel que fa als continguts dels blocs temàtics, entre les quals l'APDCAT, així com amb l'assessorament pedagògic de Learn to Check.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16420 {"title":"L'APDCAT promou l'educació digital en el marc del projecte d'innovació educativa SX3 Academy","published_date":"2024-04-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/apdcat.gencat.cat\/web\/.content\/04-actualitat\/noticies\/imatges\/Acte_grupSX3Academy.jpg_2016864298.jpg","id":"16420"} catalunya Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-25/16420-apdcat-promou-educacio-digital-marc-projecte-innovacio-educativa-sx3-academy https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.