L'ICAEN organitza la jornada final del projecte europeu ENTRACK

Imagen del artículo L'ICAEN organitza la jornada final del projecte europeu ENTRACK

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Institut Català d'Energia (ICAEN) ha acollit la jornada final del projecte europeu ENTRACK, que dins la iniciativa Horizon Europe ha treballat per desenvolupar una plataforma per fer el seguiment de l'execució de mesures d'eficiència energètica en edificis i analitzar comparativament les inversions i els estalvis. L'objectiu és disposar de les eines necessàries per prendre decisions contrastades a l'hora d'emprendre actuacions en aquells edificis menys eficients i en els que ho requereixin amb més urgència.

A Catalunya, el projecte ENTRACK ha servit per avançar en el disseny i posada en servei del Sistema d'Informació i Monitoratge Energètic dels edificis de la Generalitat de Catalunya (SIME). D'aquesta manera, i en el marc de l'Acord de Govern d'Estalvi i Eficiència Energètica als edificis i equipaments de la Generalitat de Catalunya, es podrà avançar de manera organitzada i sistemàtica en la definició i execució de mesures per reduir els consums energètics dels edificis de l'administració catalana.

El projecte ha permès, en el conjunt d'Europa, crear una base de dades per a edificis públics on es recullen els consums energètics i les mesures de millora de l'eficiència energètica realitzades, a partir de la qual es poden treballar diferents anàlisis i comparatives. També s'ha elaborat una guia de protocols i procediments per als propietaris del edificis, per tal de simplificar i organitzar la recollida de dades, i també ja s'ha arribat a acords tant per donar continuïtat a aquesta plataforma de dades com a la metodologia utilitzada a diferents punts del continent.

La jornada, que ha estat inaugurada per la directora de l'ICAEN, Marta  Morera, ha constat de dues parts. En un primer bloc s'ha abordat el finançament de projectes d'eficiència energètica en l'àmbit europeu, la seva problemàtica i la seva evolució. La segona part s'ha centrat  en les eines desenvolupades per dur a terme de manera més àgil projectes d'eficiència energètica, i ha inclòs l'exposició de les diferents plataformes que s'han desenvolupat en el marc de la iniciativa.

En el projecte ENTRACK, a més de l'ICAEN, hi participen el Centre Internacional de Mètodes Numèrics per a l'Enginyeria, el Departament de Territori i Sostenibilitat, l'empresa búlgara Eneffect Consult, l'anglesa Energy Pro, la firma italiana Joule Assets Europe Groupe i la danesa Geco Global. 

 

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16369 {"title":"L'ICAEN organitza la jornada final del projecte europeu ENTRACK","published_date":"2024-04-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/icaen.gencat.cat\/web\/.content\/50_Actualitat\/51_noticies\/Imatges_Noticies\/MicrosoftTeams-image-44.png_1239822799.png","id":"16369"} catalunya Institut Català d'Energia (ICAEN) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-22/16369-icaen-organitza-jornada-final-projecte-europeu-entrack https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.