El conseller Nadal destaca l'impacte en el benestar de les persones del Campus Biosanitari de la Universitat Internacional de Catalunya

El conseller ha conegut la docència i la recerca que la UIC Barcelona realitza en l'àmbit de la salut i la bioenginyeria a les instal·lacions de Sant Cugat del Vallès

Imagen del artículo El conseller Nadal destaca l'impacte en el benestar de les persones del Campus Biosanitari de la Universitat Internacional de Catalunya

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha visitat aquest matí les instal·lacions del Campus Biosanitari de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), a Sant Cugat del Vallès i ha valorat "la importància de l'activitat que realitza UIC Barcelona en l'àmbit de la salut i la bioenginyeria" que està "totalment alineada amb els objectius de la Llei de la ciència d'avançar cap a un coneixement en benefici de la ciutadania, amb impacte directe en el benestar de les persones". El conseller ha fet un recorregut pel campus acompanyat pel rector de la Universitat Internacional de Catalunya, Alfonso Méndiz; el director territorial Barcelona-Vallès Quironsalud Vallès, Xavier Mate; el gerent i director mèdic de l'Hospital Universitari General de Catalunya Quironsalud, Joan Izquierdo; el president del Patronat de la UIC, Miguel Ángel Cazcarra; i la vicerectora d'Ordenació i Professorat, Cristina Monforte, entre altres.

Al llarg de la visita, el conseller Nadal ha tingut ocasió de conèixer diferents espais com la Clínica Universitària d'Odontologia i Support-Clínica Universitària de Psicologia i Psiquiatria, on els alumnes del Grau en Psicologia realitzen formació pràctica des del primer curs, i les instal·lacions de la clínica Cuides UIC Barcelona, que ofereix acompanyament integral, actiu i personalitzat a totes aquelles persones que pateixen malalties avançades, així com a les seves famílies. En opinió del conseller Nadal, "és un bon exemple de la combinació de docència i activitat de recerca basada en l'experiència de pacients amb patologies reals".

Per la seva banda, el rector de UIC Barcelona, Alfonso Méndiz, ha agraït al conseller "el seu interès per la recerca i la transferència que es fa a la universitat, posada al servei de la societat, i pel talent científic en favor de l'impacte social que es desenvolupa en aquest campus biosanitari".

El conseller Nadal també ha conegut de primera mà el Centre Integral de Simulació Avançada, un espai que reprodueix els entorns de tots els nivells assistencials i els laboratoris de Ciències Biomèdiques i de Bioenginyeria, on s'ha interessat per les principals línies de recerca que desenvolupen les dues àrees. Així mateix, ha visitat les aules de la Facultat de Ciències de l'Educació que, gràcies a estar en aquest campus, permet que els alumnes d'Educació comparteixin espais amb psicòlegs, fisioterapeutes, metges, infermers, odontòlegs i bioenginyers, fent sinergies entre tots dos àmbits de coneixement.

Campus Sant Cugat

La Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, la Facultat d'Odontologia i la Facultat de Ciències de l'Educació, estan situades a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) a Sant Cugat del Vallès, i compten amb una superfície per a ús acadèmic de més de 24.000 m2. UIC Barcelona ha apostat per potenciar en el Campus de Sant Cugat la seva especialització en les ciències de la salut, amb una oferta d'estudis oficials de grau i de màster universitari que abasta diferents disciplines d'aquest àmbit com Medicina, Odontologia, Infermeria, Fisioteràpia,Psicologia, Bioenginyeria, i Ciències Biomèdiques.L'altre àmbit d'especialització de la UIC en aquest campus és el de les ciències de l'educació.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16339 catalunya Joaquim Nadal Farreras,Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-19/16339-conseller-nadal-destaca-impacte-benestar-persones-campus-biosanitari-universitat-internacional-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.