Territori repararà d'urgència el passeig marítim de Fenals, a Lloret de Mar, amb una inversió d'1,8 MEUR

La consellera ha aprovat la declaració d'emergència de l'obra, el que permet encarregar la licitació i adjudicació dels treballs a Infraestructures.cat, amb la previsió d'acabar-los en dos mesosLes obres consistiran en la substitució de 250 metres de mur de contenció per reparar el tram de passeig esfondrat pels darrers temporals i altres trams en perill; la reposició de serveis públics afectats, i l'aportació de sorra de platja

Imagen del artículo Territori repararà d'urgència el passeig marítim de Fenals, a Lloret de Mar, amb una inversió d'1,8 MEUR


La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha anunciat avui a l'alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas Martínez, l'aprovació d'obres d'emergència per reparar el passeig de Fenals de la localitat, molt malmès pels darrers temporals, per un import aproximat d'1,8 MEUR. Una vegada signada la resolució d'emergència, s'encarregarà a l'empresa pública Infraestructures.cat la licitació i adjudicació dels treballs que, un cop iniciats, hauran de finalitzar en un termini de dos mesos. D'aquesta manera, s'espera afectar el mínim possible la temporada alta de bany.

L'embat dels dos temporals marítims ocorreguts durant el mes de març d'enguany (el Mònica els dies 9 i 10 i el Nelson els dies 28 a 31) va provocar importants danys en gran part del tram sud-oest del passeig marítim de la platja de Fenals. Els desperfectes s'expliquen per una combinació de factors, com són la intensitat i durada dels temporals, la direcció poc habitual de l'onatge i l'afectació prèvia d'altres temporals ocorreguts l'octubre de 2023.

Aquests fets van provocar l'esfondrament d'un tram de 100 metres del passeig, a més de l'afectació de trams adjacents, que també podrien col·lapsar, i l'exposició de cables i canonades que usualment estan enterrats. La situació actual d'aquest tram de passeig marítim suposa un risc per a la seguretat de les persones. Tot i que l'Ajuntament hi ha prohibit el pas mitjançant tanques i senyalització, el tram afectat es troba a continuació d'un altre en bon estat i d'una platja amb molta afluència de banyistes. Per tant, existeix el risc d'accés no autoritzat de persones a la part danyada, amb el conseqüent perill.

Imagen del artículo Territori repararà d'urgència el passeig marítim de Fenals, a Lloret de Mar, amb una inversió d'1,8 MEUR


Els treballs d'emergència previstos pel Departament de Territori consistiran en la substitució de 250 metres lineals de mur de contenció per reparar tant el tram de passeig esfondrat com els contigus, també en risc de caiguda. El nou mur de contenció que es construirà tindrà la mateixa estructura que es va adoptar en unes tasques puntuals de reparació que es van fer després del temporal Glòria de 2020, i que han resistit molt bé aquests darrers episodis.

Igualment, es reposaran els serveis públics afectats, com ara el clavegueram, l'enllumenat i els serveis d'aigua potable. Per tal de garantir l'ús de la zona durant la temporada de bany, també es preveu aportar sorra de platja per cobrir la protecció d'escullera.

Imagen del artículo Territori repararà d'urgència el passeig marítim de Fenals, a Lloret de Mar, amb una inversió d'1,8 MEUR


Els passejos marítims es construeixen sobre domini públic maritimoterrestre, que és titularitat de l'Estat i, per tant, l'actual Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic és el responsable ordinari del seu manteniment i reparació. No obstant, la Generalitat de Catalunya va demanar concessions d'ocupació del domini públic maritimoterrestre per construir alguns passejos marítims durant les dècades dels 80 i 90, entre ells, el passeig de la platja de Fenals.

Pràcticament totes aquestes concessions s'han extingit—la de Fenals ho va fer el 21 d'abril del 2019—, però el Departament de Territori encara és responsable del seu manteniment, fins que el Ministeri informi si s'han de mantenir o no. En el cas del passeig de Fenals, el Ministeri va informar a favor de mantenir-lo, sempre que la Generalitat s'encarregui del manteniment i que alguna administració sol·liciti una nova concessió. L'Ajuntament de Lloret de Mar ja s'ha mostrat disponible a ser el nou concessionari un cop hagin conclòs les obres de reparació.



Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16331 catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-19/16331-territori-reparara-urgencia-passeig-maritim-fenals-lloret-mar-inversio-1-8-meur https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.