Esportcat obre la convocatòria d'ajuts de 4 milions d'euros per a esdeveniments esportius amb impacte territorial

S'ha doblat la subvenció respecte la temporada passada per a entitats que duen a terme activitats de rellevància social o històrica

Imagen del artículo Esportcat obre la convocatòria d'ajuts de 4 milions d'euros per a esdeveniments esportius amb impacte territorial

Esportcat obre avui la convocatòria per a la concessió de subvencions per donar suport a aquelles iniciatives i esdeveniments que tinguin un impacte significatiu en el conjunt del sistema esportiu a Catalunya o de rellevància social o històrica. L'ajut té una dotació de 4 milions d'euros, el doble que el curs passat, i es concedirà pels esdeveniments duts a terme durant la temporada 2023-2024.

L'objectiu de la subvenció, com explica la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula Paretas, és atorgar "més ajuts per dur a terme més activitat, i que les entitats tinguin l'oportunitat de desplegar iniciatives diferents". "Si Catalunya és un país esportiu és gràcies a un teixit d'entitats públiques i privades que dinamitzen l'activitat esportiva al país, el vertebren, i promouen tota mena d'actuacions que afavoreixen la cohesió social i fan créixer les diverses modalitats i la base del nostre esport", afegeix.

En la convocatòria anterior, 299 entitats catalanes de les cinc demarcacions es van beneficiar de la convocatòria d'impacte, dotada amb 2 milions d'euros. Uns recursos que "permeten fer possibles moltes activitats i projectes impulsats per entitats de tota mena, de municipis grans i petits, cosa que demostra la riquesa del nostre esport", subratlla la secretària general. El gruix principal dels ajuts va anar a parar a entitats privades (250), seguits dels Ajuntaments (42), fundacions (5), universitats (1) i empreses públiques (1). Dels 299 beneficiaris, la majoria corresponien a Barcelona (146), per davant de Girona (52), Lleida (48), Tarragona (35) i Terres de l'Ebre (18).

D'aquesta manera, el Govern segueix apostant per enfortir el sector incrementant l'aportació ordinària. L'ajut d'enguany es dobla i passa de 2 a 4 milions d'euros, una tendència que també s'ha vist en altres subvencions, com la destinada a clubs, federacions o consells, totes tres amb la dotació econòmica més alta dels últims 10 anys.

Amb la publicació de la convocatòria d'impacte, i pocs dies després d'obrir-se la destinada a federacions, Esportcat ja ha publicat totes les línies d'ajuts al sector esportiu. A més, al març es van resoldre els que van adreçats a consells esportius, clubs i l'Esport Blanc Escolar, i es va a abonar la bestreta als consells esportius. "La feina de previsió i anticipació ha permès avançar els terminis i que els recursos públics arribin als seus beneficiaris abans que mai", conclou Anna Caula.

Sol·licituds fins al 17 de maig

Les sol·licituds de la subvenció es poden fer a partir d'avui i fins al 17 de maig a les 12h. Les activitats subvencionables inclouen l'organització i la promoció d'activitats esportives d'impacte, cohesió i inclusió social, i altres projectes com ara congressos, jornades de formació, tasques d'arxiu de documentació, elaboració de publicacions i estudis relacionats amb l'àmbit de l'esport, celebració d'aniversaris, activitats de preparació o adequació d'espais i equipaments per a la realització dels actes, i l'organització d'esdeveniments internacionals a Catalunya. No són objecte de la subvenció les activitats ordinàries de les entitats beneficiàries (participació en lligues i campionats, entrenaments, escoles esportives, etc.), ni les activitats d'educació en el lleure esportiu (casals, estades i rutes esportives).

Poden optar-hi entitats públiques (Ajuntaments, patronats municipals, consells comarcals, universitats públiques, etc.) i entitats privades (clubs i associacions esportives, fundacions, etc.). Les entitats poden fer les peticions per aquelles activitats que s'hagin dut a terme des de l'1 de setembre del 2023 fins el 31 d'agost de 2024.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16301 {"title":"Esportcat obre la convocatòria d'ajuts de 4 milions d'euros per a esdeveniments esportius amb impacte territorial","published_date":"2024-04-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/04\/17\/19\/58\/663c6213-c4c7-49c5-bbf8-194d98eb6993.jpg","id":"16301"} catalunya Anna Caula i Paretas,Esport https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-18/16301-esportcat-obre-convocatoria-ajuts-4-milions-euros-esdeveniments-esportius-impacte-territorial https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.