Nou tràmit de presentació de recursos de reposició

17/04/2024

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC), amb l'objectiu de facilitar el compliment de les obligacions tributàries dels contribuents i garantir-ne els drets, ha posat a disposició de la ciutadania un nou tràmit que permet presentar recursos de reposició en contra d'actes de reclamació del pagament d'un deute pendent.

En aquesta primera fase d'implantació del tràmit, es pot utilitzar per recórrer en contra de provisions de constrenyiment i diligències d'embargament, incloent-hi les relacionades amb l'impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles. Més endavant, es preveu que es pugui fer servir per a tots els actes de l'ATC.

El nou tràmit té les característiques següents:

  • Per accedir-hi, cal identificació digital a través de l'idCAT Mòbil o d'un altre tipus de certificat.
  • El primer cop que es fa servir, cal donar obligatòriament les dades de contacte de la persona presentadora (que pot ser la mateixa interessada o una persona intermediària), de manera que l'ATC la pugui localitzar en cas d'error o altres situacions.
  • Cal identificar l'acte a recórrer a través del seu CSV.
  • Permet recórrer més d'una provisió de constrenyiment a la vegada, sempre que tinguin el mateix origen del deute (Servei Català de Trànsit, per exemple) i que es vulgui al·legar el mateix.
  • No cal redactar un escrit d'interposició per adjuntar al recurs, ja que el mateix tràmit ofereix els motius que es poden al·legar d'acord amb la normativa aplicable a cada cas, i l'opció de sol·licitar-ne la suspensió i d'aportar les garanties corresponents. Només cal adjuntar la documentació acreditativa del motiu o motius al·legats (per exemple, el justificant de pagament si s'al·lega que ja es va pagar).
  • Controla que no s'hagi presentat prèviament un altre recurs o una altra reclamació contra el mateix acte, i també que es presenti dins del termini correcte.
  • Comprova si el deute està pagat i, en aquest cas, recomana (no obliga) donar les dades bancàries per si s'acaba estimant el recurs i cal fer una devolució a la persona interessada. Per tant, escurça els tràmits i terminis posteriors.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16274 {"title":"Nou tràmit de presentació de recursos de reposició","published_date":"2024-04-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"16274"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-17/16274-nou-tramit-presentacio-recursos-reposicio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.