El Govern posiciona el disseny i l'artesania catalana a la Milano Design Week 2024

  1. La Generalitat de Catalunya hi presenta dues exposicions: "Visions of Catalonia. Designing Craft" per mitjà del Consorci de Comerç Artesania i Moda; i '"Inspired in Barcelona: Terra Rossa", a través d'ACCIÓ, l'Ajuntament de Barcelona i el Barcelona Centre de Disseny
  2. Ambdós projectes, que apleguen més de 40 creatius de diverses disciplines, es poden veure fins al pròxim diumenge 21 d'abril a l'espai Sirtori26 del Porta Venezia Design District de Milà
  3. La directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, acompanyada de la directora de Negoci Internacional d'ACCIÓ, va donar ahir el tret de sortida de la participació catalana a la setmana del disseny a Milà amb l'acte inaugural de les exposicions

  4. La Generalitat de Catalunya, per mitjà del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i d'ACCIÓ del Departament d'Empresa i Treball, posiciona aquesta setmana el disseny i l'artesania catalana a la Milano Design Week 2024, la trobada mundial més important del sector del disseny contemporani i l'interiorisme. Per aquest edició, Catalunya mostra el seu potencial creatiu i innovador a través de dos projectes que tenen com a protagonista principal l'artesania. Per una banda, l'exposició " Visions of Catalonia. Designing Craft" del CCAM; i, per l'altra, la mostra instal·lativa "Inspired in Barcelona: Terra Rossa", impulsada conjuntament per ACCIÓ, l'Ajuntament de Barcelona i el Barcelona Centre de Disseny.

    Ambdues exposicions, que apleguen més de 40 creatius de diverses disciplines, es poden veure fins el pròxim diumenge 21 d'abril a l'espai Sirtori26 del Porta Venezia Design District, en el marc de la Fuorisalone, que se celebra enguany sota el lema "Matèria Natura", amb l'objectiu de promoure la cultura del disseny conscient i destacant la sostenibilitat com a principal valor fonamental en els processos creatius i de disseny.

    La inauguració de les dues propostes catalanes a la setmana del disseny de Milà s'ha fet aquest dimarts a la tarda en un acte que ha comptat amb la participació de la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, Agnès Russiñol i Amat, acompanyada de la directora de la Unitat de Negoci Internacional d'ACCIÓ, Cristina Serradell Quincannon.

    Imagen del artículo El Govern posiciona el disseny i l'artesania catalana a la Milano Design Week 2024

    L'exposició "Visions of Catalonia. Designing Craft" arriba a Milà

    Amb l'exposició "Visions of Catalonia. Designing Craft, Catalunya reivindica el binomi entre disseny i artesaniai mostra a la Milano Design Week la seva artesania de disseny: objectes d'ús quotidià que aposten per la innovació, la proximitat, la sostenibilitat i el compromís social. Després de presentar-se al Centre d'Artesania Catalunya, en el marc de la II Biennal d'Artesania Contemporània Catalana, iniciativa impulsada pel Govern; i participar a la Dubai Design Week, la mostra continua a Milà la seva itinerància internacional.

    L'exposició, comissariada pel paradissenyador Óscar Guayabero, és una selecció d'obres de professionals catalans de diferents disciplines que aposten per projectes híbrids, innovadors, de proximitat, sostenibles i amb sensibilitat cap als processos de treball, tant per a les persones que s'ocupen de la producció com de la gestió ambiental. Sota el concepte de "la bellesa d'ús", l'exposició mostra una varietat de disciplines, tècniques i materials que van des de la ceràmica, al paper, passant per la fusteria, el tèxtil, les fibres naturals o la impressió 3D, i on s'hi poden trobar objectes quotidians, des de rajoles hidràuliques fins a càntirs, de seients a llums, o d'interruptors a cafeteres.

    Les 24 propostes seleccionades per a l'exposició són obra de: Bussoga, Sastres Paperers, Quim Larrea, Óscar Tusquets, Miquel Milà, André Ricard, Carme Pinós, Jordi Ribaudí Trepat, Oriol Guimerà per a Font Barcelona, Jordi Canudas Faura, Wolf & Miu, Núria Pié Barrufet, Estudi Limón, Amor de Madre, La Tornería (Jordi Pladevall Arxé, BAG Disseny Studio, Martí Guixé Roca, Emiliana Design Studio, Eliurpi, Ferran Collado Arasa, Andreu Carulla, Guillem Ferran, La granja, Benditas Studio, Oiko Studio. Teixidors (Núria Bitria), Vergés (Andreu Carulla), VO Estudi i Mosaics Martí.

    Imagen del artículo El Govern posiciona el disseny i l'artesania catalana a la Milano Design Week 2024

    "Inspired in Barcelona: Terra Rossa": una gran instal·lació col·lectiva inspirada en la terra com a element primordial

    De la seva banda, la plataforma "Inspired in Barcelona" torna per cinquè any al Fuorisalone de Milà amb l'exposició "Inspired in Barcelona: Terra Rossa", una exhibició col·lectiva que commemora la rica tradició ceràmica de Catalunya i la seva influència en el món del disseny contemporani.

    L'exposició celebra la cultura catalana del càntir d'argila, fusionant la tradició amb la creativitat per crear una experiència multisensorial única. Comissariada per Apartamento Studios i Júlia Esqué, la peça central de la instal·lació és una gran piràmide teatral amb 75 càntirs originals fets específicament per a l'esdeveniment. Els càntirs, una gerra tradicional catalana de terracota utilitzada per refredar líquids, són el resultat de la reinterpretació de 16 dissenyadors i artistes catalans: Jaume Ramírez, Lolo i Sosaku, OWL Furniture and Objects, Helena Fradera, Klas Ernflo, Claudia Valsells, Marc Morro, Robbie Whitehead, Mark Bohle, Gina Berenguer, Laura Brichs, Luna Paiva, Pepa Reverter, Albert Riera Galceran, Xavier Mañosa i About Arianne, Les "alteracions" artístiques han estat creades al taller d'Eloi Bonadona, ceramista recentment reconegut per la guia Homo Faber.

    La instal·lació es completa amb una avantsala on una gran gerra, proporcionada pel ceramista Carles Llarch, s'omple de vi i convida a celebrar l'esdeveniment, i per un espai central versàtil, configurat gràcies a col·laboracions amb les millors marques catalanes de disseny de mobiliari on serà possible seure, reunir-se o simplement prendre un descans durant els dies del festival milanès.

    "Inspired in Barcelona: Terra Rossa" promoguda per la Generalitat de Catalunya, a través d'ACCIÓ, i l'Ajuntament de Barcelona, per mitjà de l'Institut de Cultura de Barcelona - ICUB i Disseny Hub Barcelona - DHub, està organitzada per BCD - Barcelona Centre de Disseny. Amb el suport del dissenyador de Max Milà per a la il·luminació, i la col·laboració de les marques Crevin, Vergés, LedsC4 i San Miguel

    Milà va rebre l'any passat més 500.000 visitants durant la Milano Design Week, i enguany torna a esdevenir una plataforma referent a nivell internacional per al sector del disseny i la creativitat.

    > Facilitem fotografies de les exposicions : https://we.tl/t-t8d1FibngI

    > Facilitem imatges en brut de l'acte inaugural en aquest enllaç : https://we.tl/t-rrDeoAlNXn

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16270 {"title":"El Govern posiciona el disseny i l'artesania catalana a la Milano Design Week 2024","published_date":"2024-04-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/04\/17\/10\/06\/c3c24bd7-ae19-4830-b013-bbdcf5727968.jpg","id":"16270"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-17/16270-govern-posiciona-disseny-artesania-catalana-milano-design-week-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.