El Departament de Cultura obre la línia d'ajuts per a la incorporació del català a l'àmbit dels videojocs

Avui s'obre el termini de sol·licituds fins al 26 d'abril

Imagen del artículo El Departament de Cultura obre la línia d'ajuts per a la incorporació del català a l'àmbit dels videojocs

El Departament de Cultura obre la línia d'ajuts per a la incorporació del català en l'àmbit dels videojocs, amb una dotació de 400.000 euros. Es podran presentar les sol·licituds entre el dijous 11 i el divendres 26 d'abril a les dues el migdia.

La línia d'ajuts promou la incorporació de la llengua catalana en videojocs, en continguts descarregables de videojocs DLC (downloadable content), en interfícies de consoles de videojocs i en plataformes de distribució de videojocs. En canvi, en queden exclosos videojocs d'apostes, videojocs amb continguts pornogràfics i els que facin apologia de la violència contra col·lectius vulnerables, del racisme o de violències masclistes i lgtbifòbiques.

Aquesta línia va dirigida a empreses privades de tot l'espai econòmic europeu, que podran destinar aquests ajuts a despeses de traducció, correcció, localització, doblatge i subtitulació. En el marc d'aquesta línia, que ja es va convocar l'any passat, es van subvencionar 19 projectes per a la incorporació del català en videojocs, amb un import de 194.832,59 euros.

El català té una presència limitada en l'àmbit dels videojocs. Pel que fa a l'oferta, els 12 videojocs més venuts a la plataforma Steam durant el 2023 no tenien versió en català, però es calcula que dels videojocs produïts a Catalunya, més del 50 % disposen de versió catalana i, en el cas dels produïts a l'Estat, més del 25 %. D'altra banda, la Secretaria de Política Lingüística té catalogats més de 190 videojocs disponibles comercialment en català a la base de dades VDJOC. Quant al consum, segons l'Enquesta de participació cultural a Catalunya 2023, un 5,3% de les persones que han jugat a videojocs a Catalunya ho han fet també en català.

Justament la VDJOC ha estat renovada enguany i s'hi ha afegit un filtre per poder veure els videojocs disponibles per a Linux i per a Mac. A més, també s'hi han incorporat els enllaços directes a les botigues de compra dels videojocs, per facilitar el consum dels videojocs que incorporen la llengua catalana.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16172 {"title":"El Departament de Cultura obre la línia d'ajuts per a la incorporació del català a l'àmbit dels videojocs","published_date":"2024-04-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/04\/11\/09\/57\/cc9cb83a-075a-4fd0-bf5e-0365ae73918a.png","id":"16172"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-11/16172-departament-cultura-obre-linia-ajuts-incorporacio-catala-ambit-videojocs https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.