Acte d'homenatge a Núria Feliu al Palau de la Música Catalana el proper 15 de maig

L'esdeveniment s'emmarca en els actes de commemoració impulsats pel Govern per reconèixer la destacada trajectòria de l'artistaComptarà amb la participació de músics i artistes que van tenir un vincle personal d'amistat o que van compartir algun moment professional amb Núria Feliu durant la seva dilatada carrera

Imagen del artículo Acte d'homenatge a Núria Feliu al Palau de la Música Catalana el proper 15 de maig


En el marc dels actes d'homenatge que el Govern fa a la figura de Núria Feliu, i en paral·lel a l'exposició del Palau Robert comissariada per Òscar Dalmau, s'ha organitzat un acte per al proper 15 de maig, a les 20 hores, al Palau de la Música Catalana. L'esdeveniment comptarà amb la participació de músics i artistes que van tenir un vincle personal d'amistat o que van compartir algun moment professional amb Núria Feliu durant la seva dilatada carrera. Els artistes estaran acompanyats en alguns casos de la Cobla Ciutat de Girona i de la big band 'Els deixebles de la Feliu', creada expressament per aquesta ocasió.

Durant molts anys "fer un Palau" va ser una fita en la carrera dels músics. El Palau de la Música Catalana era un lloc de comunió amb el públic, amb la cultura i el país. Per això, aquest acte d'homenatge serà molt simbòlic. L'espectacle porta per títol 'Núria Feliu al Palau (de la música)', per homenatjar la trajectòria de la Feliu i descobrir-la a les noves generacions.

L'objectiu és retre un homenatge a la seva labor musical i de normalització de la llengua catalana. Una tasca que Núria Feliu va dur a terme al llarg d'una dilatada carrera artística, de més de cinquanta anys.

L'acte commemoratiu del dia 15 posarà de relleu la seva manera d'entendre la música, les lletres, l'escenografia, el vestuari i la dicció, elements que cuidava fins al més mínim detall. És per això que s'han encarregat les direccions escènica i musical a dos artistes que coneixen, valoren i estimen el seu univers sonor i artístic. D'una banda, Enric Majó, que a més de tenir-hi una amistat personal, va participar com a escenògraf i/o director en diversos muntatges de la Núria Feliu: Núria Follies, Núria Films, Cançons entre guerres (els tres espectacles a la Cúpula Venus), La Feliu al Molino, La Feliu al Teatre Principal de València i 50/70 al Gran Teatre del Liceu.

De l'altra, Esteve Molero, un músic que coneix profundament el repertori de la Núria Feliu i que, per a l'ocasió, ha proposat dues formacions orquestrals: una big band creada expressament per a l'ocasió i que s'inspira en el sextet de la Núria Feliu (capitanejat per Lleó Borrell) i la cobla Ciutat de Girona, la quinta essència de la sonoritat musical catalana a la qual ella estava tan connectada.

Durant la vetllada, en el significatiu marc del Palau de la Música Catalana, diversos artistes interpretaran cançons de la Núria Feliu: Annabel Totusaus i Enric Cambray, Carles Belda i Joan Garriga, Carme Canela, Cris Juanico, Els Catarres, Joan Manuel Serrat, Laura Simó, Marina Rossell i Mireia Feliu. A més, hi haurà la intervenció d'altres artistes i personalitats vinculades a la seva biografia, com Antoni Ros Marbà, Ricard Miralles, Abel Folk, Lali Feliu, Joan Fortuny (Companyia Elèctrica Dharma), Josep Cuní i Luis Cobos.

L'esdeveniment, produït per l'empresa Alter Sinergies, serà presentat per la periodista Helena Garcia Melero i el comunicador Òscar Dalmau.


Exposició Núria Feliu al Palau (Robert)

Aquest concert d'homenatge previst per al 15 de maig s'emmarca en l'exposició Núria Feliu al Palau (Robert), impulsada pel Departament de Cultura i el Palau Robert, i comissariada per Òscar Dalmau, que romandrà oberta fins al 19 de maig.

Precisament en el context d'aquesta mostra, tindran lloc dos concerts més al mateix Palau Robert: el primer, aquest diumenge 14 d'abril, amb l'actuació de la Big Band de Granollers, en un concert batejat, precisament, com a 'Homenatge a Núria Feliu'. D'altra banda, el dia de tancament de l'exposició, el 19 de maig, diversos artistes intervindran en el concert 'Feliu icònica', ideat i organitzat per Andreu Rami.

Núria Feliu (1941-2022) ha estat una artista singular en la música catalana. Al marge dels cantautors, ha esdevingut la intèrpret que faltava. No va escriure música ni lletres, però va col·laborar amb poetes i compositors que van fer textos i melodies expressament per a ella. En una època de forta influència de la cançó francesa, va apostar pel repertori nord-americà: jazz, musicals i cançons de pel·lícules.

La Feliu va tocar tots els gèneres populars —del cuplet al bolero—, recorrent el país amunt i avall amb la seva orquestra. Fou una dona rebel i emprenedora: fitxà per a una discogràfica de Madrid amb la condició de continuar enregistrant en català i acabà creant la seva pròpia productora per poder editar els discos que ella volia. El seu nom s'associa a la reivindicació de la música viva, a la defensa de la llengua catalana, als moviments socials de barri i a la lluita antifranquista.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16154 {"title":"Acte d'homenatge a Núria Feliu al Palau de la Música Catalana el proper 15 de maig","published_date":"2024-04-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/04\/10\/15\/01\/09f37a3e-a75a-427e-b932-0a74198a556d.jpg","id":"16154"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-10/16154-acte-homenatge-nuria-feliu-palau-musica-catalana-proper-15-maig https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.