El Govern treballa perquè tots els grans esdeveniments esportius comptin amb mesures per reduir l'impacte mediambiental

Durant la visita al Reial Club de Tenis Barcelona, la vicepresidenta ha conegut el Projecte Aigües RCTB- 1899 que permetrà reduir un 26% la petjada hídrica del torneig Conde de Godó El Govern ja ha destinat més de 500 milions d'euros per millorar les infraestructures hídriques d'arreu del país

Imagen del artículo El Govern treballa perquè tots els grans esdeveniments esportius comptin amb mesures per reduir l'impacte mediambiental

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, ha visitat les instal·lacions del Reial Club de Tenis Barcelona per conèixer de primera mà el funcionament del nou projecte de reutilització d'aigua que han impulsat des del club. El Projecte Aigües RCTB - 1988 permetrà recollir les aigües grises procedents de les dutxes i les aigües pluvials amb l'objectiu de reaprofitar-la i regar les pistes de joc i les zones verdes del Club. Una iniciativa pionera que es pot dur a terme gràcies a la instal·lació de tres dipòsits subterranis amb capacitat d'emmagatzemar 75 m3 d'aigua. Per Vilagrà, és "imprescindible" comptar amb la implicació de tothom per fer front a la situació de sequera i ha valorat positivament l'esforç que fan grans esdeveniments com el Trofeu Conde de Godó o la mateixa Copa Amèrica per impulsar iniciatives vinculades al consum responsable d'aigua.

Vilagrà ha remarcat que la situació de sequera continuar sent "crítica" malgrat que s'ha vist un lleuger canvi respecte al 2023. "Les últimes dades ens confirmen que la ciutadania ha fet un estalvi d'aigua de prop d'un 9% respecte de l'any passat, tot i així, cal seguir alerta", ha dit. Així mateix, Vilagrà ha recordat que des del Govern, s'ha fet una inversió de més de 500 milions d'euros per millorar les instal·lacions hídriques d'arreu del país. Finalment, la vicepresidenta ha dit que el Govern no preveu augmentar el nivell de restriccions, però que cal continuar fent un esforç col·lectiu per encarar els mesos d'estiu.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16125 {"title":"El Govern treballa perquè tots els grans esdeveniments esportius comptin amb mesures per reduir l'impacte mediambiental","published_date":"2024-04-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/04\/09\/15\/42\/293d2b6c-e77b-4a16-b5ea-ddbbbabb9348.jpeg","id":"16125"} catalunya Laura Vilagrà,Presidencia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-09/16125-govern-treballa-perque-grans-esdeveniments-esportius-comptin-mesures-reduir-impacte-mediambiental https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.