Una setantena d'editorials i il·lustradors catalans participen a la Fira del Llibre de Bolonya amb el suport del Departament de Cultura

Imagen del artículo Una setantena d'editorials i il·lustradors catalans participen a la Fira del Llibre de Bolonya amb el suport del Departament de Cultura

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La fira, la més important d'aquest sector, té lloc del 8 a l'11 d'abrilL'estand català s'emmarca en la línia d'accions que el Departament de Cultura duu a terme per impulsar la literatura catalana i la internacionalització del sector editorial

El Departament de Cultura, a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l'Institut Ramon Llull (IRL) torna a organitzar, del 8 a l'11 d'abril, un estand institucional a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, gestionat per l'Associació d'Editors en Llengua Catalana i el Gremi d'Editors, on hi participaran per una banda 37 editorials catalanes, així com entitats catalanes, institucions del sector i associacions especialitzades en llibres infantils i per l'altra banda, més de trenta il·lustradors catalans.

L'estand, que enguany s'ha ampliat per necessitats del sector, estarà identificat amb el lema Catalonia, land of books. Barcelona, city of Literature i amb la marca d'internacionalització de l'ICEC, Catalan Arts - Books, amb l'objectiu de donar una imatge conjunta del sector i oferir als professionals un espai de negoci on desenvolupar les seves activitats a la fira amb les màximes facilitats.

Les 37 editorials que participaran a l'estand de l'ICEC (Hall 29 / Estand D10 - E7) a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya 2024 són: Arcàdia, Barcanova Editorial, Barcelona Llibres, Bindi Books, Blackie Books, Boldletters, Carambuco Ediciones / El Cep i la Nansa, Club Editor, Cometa Roja Ediciones, Corimbo, Cossetània Edicions, Edicions 62 (Estrella Polar / Fan Books), Editorial Base, Editorial entreDos, Editorial Flamboyant, Editorial Joventut,Editorial Mediterrània, Editorial Nanit, Editorial Trípode, El Genet Blau, Gamusetes Editorial, L'Art de la Memòria Edicions , La Galera, La Topera Editorial, Libros del Zorro Rojo, Mosquito Books, MTM Editores, Niño Editor, Obrador Editorial, Pagès Editors, Picarona / Ediciones Obelisco, Shackleton Books, Símbol Editors, Somnins, Vegueta Ediciones, Voliana Edicions, Yekibub Editores i Zahorí Books.

Els 34 il·lustradors i il·lustradores associats al'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya (APIC) i que es desplaçaran a la fira són: Beatriz Puig Zaera, Antonio Jose Ordoñez Cambra, Alba Ginesta Ferrer, Anna Font Garcia, Beatriz Hernández Moreno, Canizales, Carla Tabora, Cathy Benetti Maldonado, Christian Inaraja, Clàudia Mata Serra, Dani Majà, Desiree Arancibia, Esther Voltà, Eulàlia Miró Batlle, Irene Polinelli, Isabel Aniel, Jon Ander Schwarz Sobron, Josep Antoni Tàssies Penella, Laura Cerrillo, Mantovani, Manuel Molina Navarro, Maria Palet, Maria Triquell, Maribel Castells, Marta Cabrol, Marta Ponce, Martina Dal Brollo, Mercè Ortí Climent, Mireia Aleu Barangé, Nirvana Jimenez, Nuria Zaragoza, Pau Santanach, Sara Ros Mencía i Sònia Albert.

Catalan Arts disposa d'un catàleg digital adreçat a totes les il·lustradores i els il·lustradors residents a Catalunya que vulguin donar-se a conèixer i promocionar el seu treball a públics professionals. Aquest ofereix una mostra del treball tant d'il·lustradors/es consagrats com de nous creadors/es amb l'objectiu de ser una eina de consulta útil per a professionals i que afavoreixi la coneixença i l'intercanvi.

Les associacions que estaran presents són l'APIC - Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya, l'Associació d'Editors en Llengua Catalanai el Gremi d'Editors de Catalunya i com a institucions a banda de l'ICEC i l'IRL també hi haurà els Serveis Editorials de l'Ajuntament de Barcelona.

El dia 8 d'abril tindrà lloc una trobada match-making organitzada per l'ICEC i coordinada per l'APIC i els responsables del 'The Illustrators Survival Corner' de la fira on il·lustradors/es catalans tindran l'oportunitat de presentar el seu dossier davant d'editorials internacionals. Seguidament s'oferirà un espai de networking al mateix estand per afavorir els contactes internacionals.

L'ICEC ha editat un llibret amb la informació de les editorials, associacions i institucions que participen a la fira i que es distribuirà als professionals acreditats.

L'IRL comptarà amb un espai propi dins l'estand col·lectiu per acollir reunions professionals amb agents literaris i editors internacionals. En el decurs d'aquestes trobades, s'explicaran els recursos i serveis de què disposen els professionals estrangers del sector del llibre infantil i juvenil i es presentarà el nou quadern de novetats editorials publicat per l'Institut i que inclou les obres de literatura infantil i juvenil que han destacat en vendes o bé han estat guardonats el darrer any amb alguns dels premis més prestigiosos del sector.

La projecció exterior de la literatura infantil i juvenil d'autoria catalana no ha fet més que créixer des que el 2017 va ser convidada d'honor en aquesta fira. En els dos últims anys s'han assolit xifres inaudites d'atorgament d'ajuts a la traducció i a la il·lustració d'obres infantils i juvenils per part de sol·licitants d'arreu del món.

A banda del programa professional, cal destacar que, enguany, el director de l'àrea de Literatura de l'IRL, Joan de Sola, participarà, el 8 d'abril a les 16.00h, a la taula rodona Picture books across borders: best practices to promote children's literature internationally, juntament amb Simona Battiloro, directora general del Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació Internacional, i Elena Pasoli, directora de la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, entre d'altres.

Amb 61 anys de trajectòria, la fira de Bolonya és la trobada de referència del sector del llibre infantil. Participar-hi ofereix als editors catalans una important projecció internacional; així com una oportunitat única per comprar i vendre drets i també per descobrir nous talents.

La presència d'editorials i il·lustradors/es catalans en aquesta fira s'emmarca en la línia d'accions que el Departament de Cultura duu a terme per impulsar la literatura catalana i la internacionalització dels editors i il·lustradors en aquest àmbit. Amb aquest objectiu, el Departament de Cultura assisteix regularment a les grans cites professionals del sector del llibre, en particular a la Fira del Llibre de Londres, la Fira del Llibre de Buenos Aires, la Fira del Llibre de Frankfurt i la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic).

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16055 {"title":"Una setantena d'editorials i il·lustradors catalans participen a la Fira del Llibre de Bolonya amb el suport del Departament de Cultura","published_date":"2024-04-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/04\/05\/10\/27\/cd00fd70-52fd-4750-8351-3803d184ca75.jpg","id":"16055"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-05/16055-setantena-editorials-il-lustradors-catalans-participen-fira-llibre-bolonya-suport-departament-cultura https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.