El primer Màster de Semiconductors i Disseny Microelectrònic formarà 30 professionals per enfortir el sector i fer front als reptes de futur

Imagen del artículo El primer Màster de Semiconductors i Disseny Microelectrònic formarà 30 professionals per enfortir el sector i fer front als reptes de futur

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Així ho han anunciat aquest matí els consellers Torrent i Nadal en l'acte de presentació Aquesta nova titulació coordinada per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) serà interuniversitària i també compta amb la participació de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Rovira i Virgili (URV), i amb la col·laboració estratègica de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC)

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, han presentat aquest matí el primer Màster de Semiconductors i Disseny Microelectrònic coordinat per la Universitat Politècnica de Catalunya i que compta amb la participació de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Rovira i Virgili (URV), i amb la col·laboració estratègica de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC).

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha destacat que "des del Govern hem treballat per posicionar Catalunya en el sector dels semiconductors, per captar-ne inversions, per impulsar-ne l'ecosistema al nostre país i ser-ne un dels pols de referència a Europa". En aquest sentit, Torrent ha remarcat que "Si Catalunya aspira a ser un hub internacional de semiconductors, ha d'aspirar també a convertir-se en un pol de talent en aquest àmbit". I ha subratllat que "sense talent, no hi ha indústria de xips". Per aquest motiu, ha remarcat que "continuarem promovent iniciatives, com aquest màster, que permetin completar l'oferta formativa amb les necessitats de talent que requereix la indústria dels semiconductors i xips de Catalunya, fetes a partir de la col·laboració entre l'administració i el teixit empresarial del país".

Per la seva part, el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha recalcat que amb la posada en marxa del nou màster "estem donant resposta a un missatge específic al Govern per part de les empreses i agents de recerca i innovació implicats a l'Aliança de semiconductors i xips de Catalunya. Aquest màster començarà a treballar el curs vinent, articulat com a projecte interuniversitari en col·laboració entre quatre universitats amb el lideratge de la UPC, demostrant la voluntat i la capacitat del sistema de coneixement del país". En conseller Nadal també ha destacat l'efecte de retenció i captació de talent científic del nou màster avui presentat.

A l'acte també hi ha participat el secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos Maduell, el cap d'Estudis del Màster (ETSETB-UPC), Antonio Rubio, el director general Cisco Spain & Portugal, Andreu Vilamitjana, i el co-fundador & CTO d'IMASENIC, Adrià Bofill. També hi han intervingut els rectors de les quatre universitats implicades al projecte: Joan Guàrdia (UB), Javier Lafuente (UAB), Daniel Crespo (UPC) i Josep Pallarès (URV).

El nou màster es posarà en marxa el proper curs 2024-2025, amb una oferta de 30 places, tindrà 60 crèdits ECTS i s'impartirà en anglès. L'objectiu és donar resposta a la necessitat urgent de formar professionals en el camp dels semiconductors, arran de la recent crisi de xips.

El programa ofereix dues especialitats:

-Enginyeria de Semiconductors on es capacitarà els alumnes per a l'ús de les tecnologies de xips microelectrònics en diferents vessants, com la fabricació en sala blanca, l'encapsulat, la caracterització i anàlisi de fiabilitat, així com la comprensió física dels fenòmens esdevinguts als dispositius semiconductors actuals i emergents.

-Disseny Microelectrònic que té com a objectiu formar en disseny de circuits i sistemes microelectrònics integrats, digitals i analògics en tecnologies avançades.

El màster també oferirà oportunitats de pràctiques professionals a empreses tecnològiques, de cara a completar la formació i impulsar la inserció laboral dels estudiants, i alhora satisfer les demandes de la indústria de la microelectrònica.

La creació del nou màster interuniversitari d'enginyeria de semiconductors i disseny microelectrònic es va anunciar el passat mes de novembre.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16045 catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-04/16045-master-semiconductors-disseny-microelectronic-formara-30-professionals-enfortir-sector-fer-front-als-reptes-futur https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.