El Parc Natural dels Ports promou la feina dels artesans i les artesanes del territori

Coincidint amb la Setmana d'Artesania de Catalunya i els Dies Europeus de l'Artesania, s'ha presentat el directori Fet al Parc que reuneix els artesans i les artesanes que treballen al territori del Parc Natural.El foment de l'artesania és un compromís de la Carta europea de turisme sostenible d'aquest espai natural protegit.

Imagen del artículo El Parc Natural dels Ports promou la feina dels artesans i les artesanes del territori

El Parc Natural dels Ports ha posat en marxa un directori que agrupa els artesans i les artesanes professionals que treballen en algun dels municipis inclosos en l'àrea d'aquest espai natural protegit amb l'objectiu de fomentar i donar a conèixer la seva feina. El directori Fet al Parc s'ha presentat aquests dies aprofitant la celebració de la Setmana d'Artesania de Catalunya i els Dies Europeus de l'Artesania.

S'hi troben un total de 18 professionals de diversos àmbits. Hi ha dues llatadores, una il·lustradora, un imatger, un forjador, dos fusters, una barretaire i florista, una vitrallera, una cosidora, dues joieres, una teixidora, una ceramista, dues restauradores, un constructor d'objectes de fusta i un torner. En total, sumen catorze oficis, classificats en nou famílies diferents pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

Conjuntament amb el directori, s'ha llançat un vídeo promocional per visibilitzar encara més l'artesania local.

Imagen del artículo El Parc Natural dels Ports promou la feina dels artesans i les artesanes del territori

Pròximament, es preveu ampliar encara més el directori amb la inclusió d'una vintena de productors i productores agroalimentàries de proximitat que operen al Parc Natural.


Un compromís de la CETS

El foment de l'artesania forma part dels compromisos de desenvolupament de la Carta europea de turisme sostenible (CETS), que el Parc va obtenir l'any 2022. Aquesta acreditació, atorgada per la Federació EUROPARC, té com a objectiu augmentar el coneixement sobre l'espai protegit i donar suport a la seva preservació, al mateix temps que es treballa per millorar el desenvolupament sostenible i la gestió turística, tenint presents les necessitats de l'entorn, de la població i les empreses locals i dels visitants.

Així, en el marc de la CETS, s'ha elaborat un Pla de foment de l'artesania i s'ha facilitat la constitució d'una nova Comissió d'Artesania per planificar més accions i fer valer el potencial dels artesans i les artesanes com a actiu del turisme sostenible en aquest territori.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16015 {"title":"El Parc Natural dels Ports promou la feina dels artesans i les artesanes del territori","published_date":"2024-04-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/04\/03\/11\/51\/1c515702-f1a7-4bd7-948f-4f4a0c5d0f85.jpg","id":"16015"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-03/16015-parc-natural-ports-promou-feina-artesans-artesanes-territori https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.