Estat de situació del comerç, l'artesania i la moda

Imagen del artículo Estat de situació del comerç, l'artesania i la moda

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Tot seguit fem un repàs de l'actualitat en aquests àmbits

Els punts següents recullen l'actualitat en els àmbits de comerç, artesania i moda a Catalunya:

Legislació. El projecte de llei de modificacions de la Llei 18/2017, de Comerç, Serveis i Fires, i del Decret llei 1/2009, d'Ordenació d'Equipaments Comercials va entrar al Parlament el passat 4 de març. Atesa la convocatòria electoral ha quedat a l'espera de reprendre la seva tramitació en la propera legislatura. El redactat vol protegir i impulsar el model comercial del país, afrontant els impactes derivats del comerç en línia i donant més flexibilitat als petits municipis per ordenar el seu teixit comercial.

Subvencions. Està previst que el termini de sol·licituds de les subvencions del CCAM per al 2024 s'obri la primera quinzena de maig. Properament es realitzarà una sessió webinar per donar-ne més detalls. Seguiu el CCAM a través de les xarxes socials o d'aquest butlletí per tenir-ne més informació.

Premis Nacionals de Comerç. Des del 16 d'abril i fins al proper 4 de juliol està oberta la convocatòria de la 24a edició dels Premis Nacionals de Comerç de la Generalitat de Catalunya i dels Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat de Catalunya de l'any 2023. Un any més, al marge del Premi Nacional de Comerç, amb aquests guardons es vol fomentar els valors de la innovació, la sostenibilitat o el treball col·laboratiu.

Mercats municipals. Entre el 30 d'abril i el 2 de juliol tindrà lloc la proposta formativa Quaderns de Mercats, dirigida a gestors, personal tècnic i paradistes dels mercats municipals de Catalunya. Les sessions d'enguany seran on-line i es realitzaran els dimarts de 15:00 a 17:00 hores, d'abril a juliol.

Mercats de venda no sedentària. La Direcció General de Comerç i el CCAM estan actuant com a agent informatiu arran de la futura finalització de la vigència de la majoria d'autoritzacions per a l'exercici de la venda no sedentària l'octubre de 2025. Actualment els ajuntaments del país estan planificant anticipadament la seva gestió d'aquestes autoritzacions.

Jornades Comerç, Economia i Territori. Els propers 28 de maig i 11 de junt tindrà lloc la 2a edició d'aquestes jornades formatives adreçades a regidors, regidores i personal tècnic dels ajuntaments de Catalunya. L'objectiu és identificar els reptes actuals del comerç als municipis i posar-lo al centre de les polítiques públiques que s'emprenguin des dels consistoris catalans. Les sessions seran organitzades pel Col·legi d'Economistes de Catalunya. Us mantindrem informats de la propera obertura d'inscripcions.

Reparació de béns. El proper 22 de maig, el CCAM i l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) coorganitzen la jornada Innovar a través de la reparació. Noves oportunitats per al comerç. A través d'aquesta sessió es vol fomentar els serveis de reparació com a activitat a peu de carrer, conscienciar la ciutadania de la necessitat de reparar i reutilitzar productes, fer pedagogia entre les pimes comercials perquè integrin l'oferta de reparació com a oportunitat per als seus negocis, i crear xarxa entre administracions i entitats associatives per promoure conjuntament la reparació de béns. Us mantindrem informats de la propera obertura d'inscripcions.

Comissió de Formació en Comerç. El passat 28 de febrer, la Comissió de Formació en l'àmbit de Comerç va celebrar una reunió amb representants de l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (FPCAT), en què es va tractar les oportunitats del sistema de certificats professionals en el comerç. El proper 12 de juny, la Comissió de Formació durà a terme una trobada similar amb representants del SOC i del Consorci de Formació Contínua de Catalunya. D'aquesta forma es tancarà un cicle de trobades amb els organismes més rellevants que treballen en el marc de les necessitats formatives del comerç català.

Artesania. La Generalitat posiciona el disseny i l'artesania catalana a la Milano Design Week fins al proper 21 d'abril, gràcies a l'exposició del CCAM "Visions of Catalonia. Designing Craft" i a "Inspired in Barcelona: Terra Rossa", coorganitzada amb l'Ajuntament de Barcelona i amb BCD. El propera gran esdeveniment per al sector serà la celebració de la junta directiva de la World Crafts Council, coordinada i amb la participació del CCAM.

Moda. La 33a edició de 080 Barcleona Fashion Week va acabar el passat 15 d'abril amb un gran èxit de projecció de les marques catalanes de moda i ressò internacional de la plataforma. Entre el 17 i el 20 d'abril tindran lloc les presentacions de les col·leccions a la Barcelona Bridal Fashion Week, que conclourà amb el saló empresarial entre els dies 19 i 21 d'abril. Finalment, entre el 8 i l'11 de maig tindrà lloc una nova edició del REC.0 d'Igualada.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16296 {"title":"Estat de situació del comerç, l'artesania i la moda","published_date":"2024-04-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/ccam.gencat.cat\/web\/.content\/02_actualitat\/noticies\/comerc\/2024\/fotos_comerc_2024\/Estat_situacio_imatge.jpg_1803496871.jpg","id":"16296"} catalunya Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-02/16296-situacio-comerc-artesania-moda https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.