Balanç de les incidències més destacades de Setmana Santa

En tota l'operació especial de Setmana Santa no s'han registrat cap víctima mortalDes d'ahir diumenge a les 12:00h fins a les 20:00h d'avui Dilluns de Pasqua, han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona 475.000 vehicles, un 80% de la previsióNo s'han produït congestions importants i els problemes circulatoris més destacats han sigut sobretot a l'AP-7 sud

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que des que va començar el dispositiu especial de Setmana Santa, el passat dijous 28 de març a les 07 h fins avui dilluns de Pasqua a les 20 h, no hi ha hagut cap víctima mortal a la xarxa viària interurbana. En aquest sentit, es vol fer un agraïment a la conducció responsable de la ciutadania així com a la tasca dels equips de l'SCT i de la divisió de Trànsit de Mossos d'Esquadra que han treballat en aquest dispositiu.

Cal recordar que en el que portem d'any 28 persones han perdut la vida en sinistres a les carreteres catalanes, el que suposa una reducció, el que suposa una reducció del 27% de víctimes mortals respecte el 2019, i un 17% de víctimes mortals que el 2023.

Quant a la mobilitat de retorn de Setmana Santa, des d'ahir diumenge 31 de març a les 12.00 h fins a les 20.00 h d'avui Dilluns de Pasqua, s'han desplaçat cap a l'àrea metropolitana de Barcelona 475.000 vehicles, un 80% dels 590.00 previstos fins avui a les 24h.

En general, la Setmana Santa ha estat una operació d'elevada mobilitat però amb menys retencions que el 2023 i el 2018. La informació, el balanceig de trànsit cap a altres vies i l'increment de capacitat amb carrils addicionals de sortida i de retorn han ajudat a mitigar i reduir les retencions.

La via que ha concentrat més mobilitat ha estat l'AP-7, molt especialment al tram sud (a les Terres de l'Ebre, Tarragonès i Penedès), que ha concentrat la major part de les congestions.

En l'operació de sortida les congestions més destacables van ser degudes a avaries de vehicles. En l'operació de retorn, les retencions han estat en la seva gran majoria per circulació. Destacar que a l'AP-7 no s'han produït accidents ni retencions ocasionades per accidents. En el retorn, les vies de l'interior i de muntanya no han presentat excessives dificultats, a excepció de la C-16 ahir per 2 accidents amb ferits lleus i de l'A-2 avui amb congestions també per uns altres 2 accidents amb ferits lleus.

Gràfic de retencions

Imagen del artículo Balanç de les incidències més destacades de Setmana Santa

Taronja 2024, verd 2023, blau 2018

Per primera vegada es van habilitar carrils addicionals de sortida, un al nord de l'AP-7 (de Montornès a Sils)i un al sud de l'AP-7 (entre Martorell i el Vendrell) que , com s'observa en el gràfic de retencions, el dijous al matí van ajudar a contenirles afectacions provocades per nombroses avaries i el divendres al matí van aconseguir reduir en un 20% el factor de retenció[1] de l'operació sortida i es van reduir els pics de retenció (el dijous a la tarda no es van poder obrir per accidents).

En l'operació de retorn ahir diumenge no es van poder instal·lar els carrils addicionals per la pluja, però la informació i l'avançament del retorni el balanceig de trànsit a la C-32 van permetre reduir en un 30% el factor de retenció, tal i com s'observa en el gràfic de retencions.

Avui dilluns sí que s'han pogut instal·lar els carrils addicionals de retorn i tot i que només ha calgut obrir el de de l'AP-7 sud, ja que ni l'AP-7 nord ni la C-32 nord han presentat problemes. Amb aquesta mesura hem aconseguit reduir, a les 20 h, el pic de retencions a la meitat (50%) i el factor de retencions total en un 35%, tal i com es pot observar en el gràfic de retencions.


[1]El factor de retenció és la llargada de les retencions multiplicada per la durada

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15992 {"title":"Balanç de les incidències més destacades de Setmana Santa","published_date":"2024-04-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/80557-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"15992"} catalunya Ramon Lamiel,Servei Català de Trànsit https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-01/15992-balanc-incidencies-mes-destacades-setmana-santa https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.