Acció Climàtica amplia en 37 milions d'euros el pressupost de la línia d'ajuts a la mobilitat elèctrica MOVES III

Imagen del artículo Acció Climàtica amplia en 37 milions d'euros el pressupost de la línia d'ajuts a la mobilitat elèctrica MOVES III

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural, ha través de l'ICAEN, ha ampliat en 37 milions d'euros la línia d'ajuts per a la mobilitat elèctrica MOVES III, destinada a subvencionar l'adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Aquest augment eleva el pressupost total del programa -dotat amb fons europeus Next Generation- fins els 232 milions d'euros, i permetrà donar cobertura a totes les sol·licituds rebudes (que ja superaven l'import disponible abans de l'ampliació) i també rebre'n de noves. El termini per presentar les peticions d'ajut finalitza el 31 de juliol del 2024.

Aquesta és la tercera ampliació del programa MOVES III a Catalunya, que va començar amb una dotació inicial de 65 milions d'euros, i suposa una demostració del compromís de la societat catalana amb una mobilitat més neta i sostenible. Fins al moment, l'ICAEN ha rebut més de 41.000 sol·licituds tant de renovació de vehicles com d'instal·lació de punts de recàrrega, amb un import conjunt de 204,71 milions d'euros.

L'ampliació no modifica els requisits per a sol·licitar els ajuts. Podran fer-ho les persones físiques, autònoms, comunitats de propietaris o administracions sense activitat econòmica que hagin adquirit un vehicle inclòs en el programa o que hagin instal·lat un punt de recàrrega, i també les persones jurídiques i la resta d'administracions. Des de l'atorgament de l'ajut hi haurà un període màxim de 12 mesos per executar i justificar l'actuació.

Els ajuts per l'adquisició de vehicles d'energies alternatives (elèctrics o de pila de combustible) per a les persones físiques i autònoms oscil·len entre els 1.100 euros (en el cas de les motos) fins als 9.000 euros (en el cas de furgonetes amb desballestament d'un altre vehicle). L'ajut per a la compra d'un turisme amb més de 90 quilòmetres d'autonomia és de 4.500 euros, i ascendeix a 7.000 si també acredita el desballestament del vehicle vell.

La partida destinada a subvencionar la instal·lació de punts de recàrrega finançarà punts de recàrrega públics i privats ubicats tant en àrees residencials, zones d'estacionament, via pública o xarxa viària, i els ajuts cobriran des del 30% fins al 80% de la despesa elegible segons el beneficiari, amb un màxim de 800.000 euros per expedient i de 5.000 euros per a les persones físiques i punt de recàrrega. Els ajuts cobreixen des del cost del punt de recàrrega fins els treballs i equips associats a la seva instal·lació, com ara l'obra civil o els sistemes de gestió, control i seguretat, entre d'altres. També hi poden accedir les comunitats de veïns, de manera que es puguin habilitar punts de recàrrega en els aparcaments comunitaris privats.

L'objectiu d'aquesta línia d'ajuts és avançar en la descarbonització del sector del transport, i s'alinea amb el procés de transició cap a un nou model energètic més net, democràtic i sostenible que viu el país i amb la situació d'emergència climàtica declarada pel Govern de Catalunya.

A Catalunya ja circulen més de 82.000 vehicles elèctrics. D'aquests, més de 57.000 són elèctrics purs, uns 25.000 són híbrids amb motor de gasolina i elèctric endollable, i gairebé 700 són híbrids amb motor dièsel i elèctric endollable.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15969 {"title":"Acció Climàtica amplia en 37 milions d'euros el pressupost de la línia d'ajuts a la mobilitat elèctrica MOVES III","published_date":"2024-03-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/icaen.gencat.cat\/web\/.content\/50_Actualitat\/51_noticies\/Imatges_Noticies\/imatge-Moves-3.jpg_1176193358.jpg","id":"15969"} catalunya Institut Català d'Energia (ICAEN) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-27/15969-accio-climatica-amplia-37-milions-euros-pressupost-linia-ajuts-mobilitat-electrica-moves-iii https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.