Un focus català format per una quinzena d'entitats i 6 companyies de circ participa per primera vegada a l'UP Festival

Del 25 al 29 de març, una delegació catalana organitzada per Catalan Arts i Trapezi viatja a Brussel·les per fer xarxa amb el mercat belga i internacional

Imagen del artículo Un focus català format per una quinzena d'entitats i 6 companyies de circ participa per primera vegada a l'UP Festival

El Departament de Cultura, a través de l'ICEC i la seva marca d'internacionalització Catalan Arts, organitza conjuntament amb la fira Trapezi un focus català a l'UP Festival. El festival reuneix en diferents espais de Brussel·les una selecció dels millors espectacles de circ contemporani d'arreu del món. 

El festival ha programat les companyies de circ catalanes Rauxa, Lali Ayguadé & Akira Yoshida i Palimsesta i tindrà el 27 de març un focus català, en el qual es podrà veure un tast d'espectacles de la Cia Du'K'tO, Impulsos i Manel Rosés i una taula rodona sobre el sector del circ a Catalunya. 

Juntament amb les sis companyies, la delegació catalana la completen 14 entitats i associacions del sector del circ i les arts escèniques que viatjaran del 25 al 29 de març a la capital belga per generar intercanvis amb el mercat internacional i mostrar el potencial del sector del circ als programadors assistents al festival. Són: APCCAteneu Popular 9 BarrisCirc PicatDanseuEl Canal, Festival GrecFira de Circ al Carrer de La BisbalFiraTàrregaICUBLa Central del CircL'EstruchMercat de les FlorsRoca Umbert i Trapezi. També hi serà present l'Institut Ramon Llull (IRL)

El llibret de Catalan Arts inclou més informació de les entitats i companyies catalanes a l'UP Festival. El llibret inclou el documental produït per l'ICEC sobre el circ català, per tal de donar-lo a conèixer als professionals del sector d'arreu. 

El circ català es mostra a Bèlgica

Les activitats del focus català a l'UP Festival es concentren el dia 27 de març, amb la programació de tres showcases de les companyies catalanes Cia. Du'K'tO (A rienda suelta), Impulsos (Llenguatges) i Manel Rosés (Akri) que mostraran un fragment dels seus espectacles, i una taula rodona moderada per Trapezi i amb la col·laboració de les entitats catalanes per presentar l'ecosistema del circ català als professionals internacionals assistents. L'activitat es completa aquest mateix dia amb una recepció organitzada per Catalan Arts per afavorir el networking entre els professionals catalans i els assistents a l'UP Festival. 

Entre les diverses activitats professionals, el festival ha programat una sessió de pitchings a càrrec de diverses companyies d'arreu. Dues companyies catalanes han estat seleccionades per presentar els seus projectes: la Cia. "eia" i Escarlata. 

Coincidint amb el certamen, la delegació catalana visitarà diferents equipaments de la ciutat de Gant relacionats amb el sector del circ per conèixer de primera mà com funcionen les estructures circenses de Flandes i generar espais de relació i intercanvi d'experiències i coneixement entre els professionals catalans i belgues presents a la trobada.  

L'agenda de visites del 25 de març inclou espais com l'escola de circ Circusplaneet, el centre de creació i festival, Miramiro i l'organisme que engloba i coordina el sector del circ a Flandes, Circuscentrum.   

L'impuls del sector en l'àmbit internacional

L'UP Festival és un festival de circ contemporani organitzat per UP - Circus & Performing Arts, el centre per excel·lència de la Comunitat Valona de Brussel·les, que disposa de 6.700m2 de superfície dedicats al circ. Té un component artístic i escènic internacional, amb èmfasi en la creació, producció i difusió i amb activitats relacionades en les àrees de formació, transmissió i cohesió social. Un dels seus màxims exponents és l'UP Festival i pel qual és molt reconegut internacionalment.   

El focus català a l'UP Festival s'emmarca en les accions que el Departament de Cultura duu a terme per impulsar les arts catalanes internacionalment. La col·laboració amb Trapezi per portar les arts catalanes a fires internacionals no serà l'única d'enguany. El mes de maig, juntament amb la Mostra d'Igualada, es durà un focus català d'arts escèniques a l'Edinburgh International Children's Festival, un dels principals esdeveniments de teatre i dansa per a tots els públics, organitzat per l'entitat escocesa Imaginate

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15932 {"title":"Un focus català format per una quinzena d'entitats i 6 companyies de circ participa per primera vegada a l'UP Festival","published_date":"2024-03-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/25\/14\/19\/fe5c4d6e-00f2-4aa6-8347-38bddaf629ec.jpg","id":"15932"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-25/15932-focus-catala-format-quinzena-entitats-6-companyies-circ-participa-primera-vegada-up-festival https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.