Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes a Barcelona pel robatori violent d'un rellotge

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes a Barcelona pel robatori violent d'un rellotge

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Van abordar la víctima quan entrava al portal d'un edifici per robar-li violentament el rellotgeEl grup Titani es va encarregar de la investigació i ha aconseguit detenir tres dels autors

Agents de Mossos d'Esquadra del grup Titani de l'Àrea regional d'Investigació de Barcelona van detenir entre el 21 i el 23 de febrer tres homes, de 21, 23 i 30 anys, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència i un delicte de lesions.

La investigació es va iniciar el dia 28 de gener després de que un turista de 39 anys patís un robatori violent al districte de Ciutat Vella de Barcelona, quan es disposava a entrar en un edifici on s'allotjava i va ser assaltat per l'esquena per dos homes.

Un d'ells el va immobilitzar i l'altre va intentar sostreure-li el rellotge. Davant la resistència de la víctima el van començar a agredir fins que un d'ells es va apoderar del rellotge i va fugir.

La víctima, però, va poder retenir l'altre agressor. En aquell moment tres joves més, que es trobaven controlant l'escena, es van llençar sobre el turista i el van colpejar violentament fins que tots van aconseguir fugir.

Diversos testimonis van alertar dels fets i van atendre a la víctima fins a l'arribada dels serveis d'emergència. El turista va resultar ferit de gravetat a la cara resultat dels cops rebuts, tot i que s'ha pogut recuperar d'aquestes lesions.


Investigació per part del Grup Titani


Un cop recollida la denúncia, membres del grup Titani, especialitzats en robatoris violents de rellotges de luxe, es van fer càrrec de la investigació.

La informació facilitada per la víctima i per testimonis presencials, tant de la descripció dels autors com de la seva manera d'actuar va permetre que, gràcies al coneixement policial que el grup Titani té de l'activitat de les persones que es dediquen a aquesta mena de robatoris, es pogués determinar la identitat de tres dels implicats.

En la identificació dels autors va ser bàsica també la col·laboració dels agents del Grup de delinqüència Urbana (FURA) de Ciutat Vella, ja que van ser ells qui van fer el reconeixement dels tres autors. L'activitat diària dels grup Fura als carrers de Barcelona fa que tinguin un ampli coneixement tant dels modus operandi dels multi-reincidents com de les seves identitats. És aquesta expertesa la que permet que quan es produeix un fet delictiu i s'obtenen imatges els efectius policials puguin reconèixer les persones que l'han comés i es pugui portar a bon terme les diferents investigacions.

El grup Titani és una unitat que funciona des de 2022. En aquest període de temps han treballat un gran nombre d'investigacions que permeten millorar dia a dia la intel·ligència policial i el coneixement d'autors multi-reincidents que actuen en aquesta modalitat delictiva i com ho fan. Tota aquesta experiència permet millorar la resolució d'aquests fets delictius i millorar la prevenció.

Fruit de les investigacions el dia 21 de febrer els agents del grup Titani van detenir dos dels autors, de 21 i 23 anys, i el dia 23 de febrer a un home 30 anys, tots ells a Barcelona.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els detinguts, tots amb antecedents, van passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona.


Pla Tremall, clau per la lluita contra la multi-reincidència

Tota l'activitat policial focalitzada en la lluita contra els robatoris violents i els furts de rellotges es troba emmarcada dins del Pla d'Acció Tremall contra la delinqüència multi-reincident a la ciutat de Barcelona.

El Pla fa incís, especialment, en els robatoris i furts a la via pública des del seu vessant preventiu amb patrullatges i dispositius específics de grups de paisà i a través de la investigació especialitzada. A més, aquest Pla genera intel·ligència policial per comprendre el fenomen i, d'aquesta manera, abordar i millorar les accions transversals per actuar sobre les noves modalitats delictives i el perfil dels autors.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 22 de març de 2023


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15889 {"title":"Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes a Barcelona pel robatori violent d'un rellotge","published_date":"2024-03-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/22\/07\/36\/4e222e23-696e-42e5-9c3a-3ee2af8402d1.jpeg","id":"15889"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-22/15889-mossos-esquadra-detenen-tres-homes-barcelona-pel-robatori-violent-rellotge https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.