La Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines visita l'Expojove

La Generalitat hi és present amb una vintena d'estands, que per primera vegada compten amb la participació de professionals de diferents sectors i oficis.Al llarg del matí, durant els tres dies, s'ofereixen tallers i xerrades per apropar als i les joves les diverses famílies professionals.

Imagen del artículo La Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines visita l'Expojove

Els membres de la Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines han visitat l'Expojove aquest matí, dia en què el saló de la formació i l'ocupació de les comarques gironines ha obert les portes de la 18a edició.

Enguany la Generalitat hi participa amb una vintena d'estands que engloben 24 famílies professionals diferents.

Per primera vegada, gràcies a la feina de la Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines, aquests estands compten amb la participació de professionals de diferents sectors i oficis. En concret, s'hi han implicat 7 gremis i 9 empreses, que compartiran les seves experiències, explicaran les oportunitats laborals que ofereix el seu sector i aproparan al jovent la seva feina a través de tallers.

Durant la visita a l'Expojove, la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha ressaltat la importància d'aquest nou format: "Per primera vegada professionals dels diferents oficis i sectors entren a l'Expojove per parlar de tu a tu amb els i les estudiants que s'apropen a la fira. Aquesta és una gran oportunitat perquè els i les joves puguin resoldre dubtes, transformar estereotips i conèixer en primera persona què els pot oferir cada sortida professional de la mà de la gent que s'hi dedica i coneix la professió".

A banda d'aquests tallers organitzats per empreses i gremis, també s'hi fan tallers organitzats per centres educatius i es pot comptar amb l'assessorament i acompanyament personalitzat per part de professionals d'Educació, Joventut i el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Més de 1.600 estudiants, de més d'una trentena de centres de la demarcació, s'han inscrit prèviament a les variades propostes de tallers que s'ofereixen cada matí a cada un dels estands de la Generalitat. De totes maneres, les inscripcions continuen obertes, i totes les persones interessades es poden adreçar a l'estand de la família professional que més els hi interessi, de 9.30 h a 13.30 h del matí, i participar d'una d'aquestes sessions de 30 minuts.

L'Expojove estarà oberta fins divendres 22 de març al Palau de Fires de Girona i preveu acollir un total de més de 6.000 visitants.


Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines

La Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines es va crear fa dos anys, el març de 2022, i està integrada per la Generalitat de Catalunya a través de la Delegació del Govern i les direccions dels serveis territorials d'Administració Local; Empresa i Treball; Economia i Hisenda; Igualtat i Feminismes; Educació; Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Territori; Drets Socials; la coordinació territorial de Joventut i el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya a Girona; així com per les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols; FOEG; PIMEC; CCOO i UGT.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15863 {"title":"La Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines visita l'Expojove","published_date":"2024-03-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/20\/14\/42\/4a01e04b-edf1-41e7-86c2-37adba115b3b.jpg","id":"15863"} catalunya Delegació a Girona,Laia Cañigueral i Olivé https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-20/15863-taula-impuls-formacio-professional-comarques-gironines-visita-expojove https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.