El Govern licitarà el desdoblament de la canonada per resoldre de manera definitiva la fuita històrica de Badalona

Imagen del artículo El Govern licitarà el desdoblament de la canonada per resoldre de manera definitiva la fuita històrica de Badalona

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Aquesta obra permetrà reparar l'antiga canonada, construïda el 1996, i disposa d'un pressupost de 45,4 milions d'eurosEstà previst que l'anunci de la licitació es publiqui aquesta setmana i que els treballs comencin ja al mes de setembre

El Govern ha aprovat l'acord per a l'execució de les obres de desdoblament de la canonada que connecta la potabilitzadora del Ter, situada a Cardedeu, amb l'Estació Distribuïdora de la Trinitat, a Barcelona. La canonada actual, un túnel de 3 metres de diàmetre que va entrar en servei l'any 1966, presenta fuites en diferents trams del recorregut, que afecten sobretot els municipis de Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

La reparació d'aquesta conducció està supeditada a la construcció del seu desdoblament, que funcionarà com una alternativa per seguir transportant els cabals necessaris per al subministrament d'aigua a la població.

Entre els anys 2003 i 2009, es van dur a terme les obres d'aquest desdoblament en tres dels quatre trams previstos i va quedar pendent l'execució del desdoblament del quart tram.

Les obres de desdoblament d'aquest darrer tram, que ara es liciten, les finançarà L'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat (ATL), l'empresa pública de la Generalitat de Catalunya que gestiona la xarxa d'abastament d'aigua en alta Ter-Llobregat, i les executarà l'empresa pública Infraestructures.cat, amb una inversió total prevista de 45,4 milions d'euros.

La previsió és que l'anunci de licitació es publiqui aquesta mateixa setmana i que els treballs puguin començar al mes de setembre. El període d'execució previst és de 2 anys. Un cop les obres estiguin enllestides, a finals del 2026, es podrà posar en servei la conducció alternativa i valorar quines actuacions s'han de dur a terme per reparar la canonada antiga i posar fi a aquestes pèrdues.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15839 catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-19/15839-govern-licitara-desdoblament-canonada-resoldre-manera-definitiva-fuita-historica-badalona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.