L'aposta per la reindustrialització ha injectat 22 milions d'euros a comarques gironines entre el 2022 i el 2023

La delegada del Govern a Girona i el director dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball han visitat Kave Home, una empresa amb seu a Sils que ha experimentat un important creixement els últims anys.

Imagen del artículo L'aposta per la reindustrialització ha injectat 22 milions d'euros a comarques gironines entre el 2022 i el 2023

Durant aquesta legislatura un dels compromisos del Govern de la Generalitat ha estat apostar per la reindustrialització de Catalunya.

En aquest sentit, el 2022 la inversió global en matèria de reindustrialització a la vegueria de Girona va ser de gairebé 8 milions d'euros, mentre que el 2023 es van executar 14 milions d'euros.

La delegada del Govern, Laia Cañigueral, ha explicat que "la inversió prevista i executada els anys 2022 i 2023 en matèria de reindustrialització a la vegueria de Girona ha mostrat una clara aposta per un sector fonamental en l'economia del país", i ha recordat que el projecte de pressupostos del 2024 "tornava a posar el focus en impulsar el procés de reindustrialització a les comarques gironines" on estava previst que la inversió en accions industrials arribés gairebé als 47 milions d'euros.

El director dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball, Joan Martí, ha ressaltat que l'aposta del Govern és per una reindustrialització "verda i digital" i ha destacat les inversions fetes a la demarcació com a "oportunitats per a la innovació i la transformació tecnològica de les empreses de casa nostra, així com per a la creació de llocs de treball estables i de qualitat que promouen l'especialització i l'arrelament al territori". L'aposta per la reindustrialització també ha contribuït a la reducció de la taxa d'atur a comarques gironines en gairebé dos punts des del 2021, situant-se en el 8,57% el febrer de 2024.

Ho han explicat durant la visita a Kave Home, una marca de mobles de disseny i decoració amb oficines centrals a Sils i magatzem logístic a Tordera, que va tancar l'any 2023 amb una facturació de més de 200 milions d'euros. Kave Home, qui té una trajectòria de més de 40 anys al sector, ha tingut un important creixement els darrers anys i ja compta amb més de 120 punts de venda a tot el món i més de 700 treballadors.

Durant la visita a l'empresa la delegada del Govern ha ressaltat que "la voluntat del Govern és estar al costat de les empreses per conèixer les seves necessitats i treballar conjuntament per millorar el desenvolupament econòmic de les comarques gironines".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15800 {"title":"L'aposta per la reindustrialització ha injectat 22 milions d'euros a comarques gironines entre el 2022 i el 2023","published_date":"2024-03-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/17\/13\/28\/9bce9d04-a4be-46b1-a28c-ef53abd94afe.jpeg","id":"15800"} catalunya Delegació a Girona,Laia Cañigueral i Olivé https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-17/15800-aposta-reindustrialitzacio-injectat-22-milions-euros-comarques-gironines-2022-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.